• DOLAR 34.266
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2910.202
  • ...
Çukurlar ve barikatlar arasına sıkışan bir hayat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde tarihi uluslararası İpek Yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Denetleme İstasyonu`na bomba yüklü araçla düzenlenen ve 2 polisin hayatını kaybettiği, 53 kişinin yaralandığı saldırının ardından gözler yeniden Mardin`in Nusaybin ilçesine çevrildi.

Olayların başlamasında bu yana 6 defa sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçenin sokaklarında ardı sıra kurulan barikatlar, çukurlar ve elinde uzun namlulu silahlarla gezinenler, Nusaybin`de ilk göze çarpan kareler olarak dikkat çekiyor.

15 mahalleden oluşan ilçenin Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde en son 14 Aralık 2015 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve 21 Aralık`ta bu yasak genişletilerek ilçenin tamamına yayılmıştı. İlçe genelindeki yasak ise iki hafta sürmüştü.

Son günlerde yaşanan olaylar ile askeri sevkiyatlar yeni ve uzun süreli sokağa çıkma yasağının habercisi olarak yorumlanırken 120 bin nüfuslu ilçede şuana kadar 50 bini göç ettiği ifade ediliyor. Zulmünden kaçan aileler, kameralara konuşmak istemiyor.  

200'ü aşkın çukur ve barikata 7 tonun üzerinde patlayıcının yerleştirildiği belirtilirken ilçede yaklaşık 250 silahlı PKK`linin bulunduğu kaydediliyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir