• DOLAR 34.272
  • EURO 37.677
  • ALTIN 2912.727
  • ...
"Asıl özgürlük Allah`a olan bağlılıktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle konuşan Diyarbakırlı kadınlar, kadınlara verilen değer sadece bir günle sınırlı olmaması gerektiğini belirterek, İslam`ın kadınlara verdiği değeri hiçbir ideolojinin ve yasanın vermediğini söylediler. 

Kadının toplumdaki yeri ve önemine dikkat çeken Şehide Yakut, kadınların özgürlük adı altında köleleştirilmek istendiğini söyledi.

Yakut, "Kadınları özgürleştirdiklerini zannederek köleleştirmek istediler. Yüce kitabımızda da ismi geçen kadınlar Allah`a olan imanlarıyla derece kazanıştır. Buradan da anlaşıldığı gibi kadınlar için önemli olan Allah`a olan bağlılıklarıdır. Günümüzdeki kadınların çoğu Allah`tan ve İslam`dan uzaklaştıkları için diğer yapıların kendilerini özgürleştirdiğini zannediyorlar. Oysa asıl özgürlük Allah`a ve İslam`a olan bağlılıktır." dedi.

Yılın her günü değer verilmesi gereken kadınların sadece bir gününde değer verilerek, kadının değerinin düşürüldüğünü ifade eden Ferda Öztürk, İslam`ın kadınlara büyük önem verdiğini belirtti.

Kur'an-ı Kerim'de rol model alınması gererek kadınların belirtildiğini söyleyen Öztürk, "Bunun yanında Hz. Asiye`den ve Zeynep`ten de bahsedilir. Eğer günümüzün kadınları kendine bir model arıyorsa, Kur`an`ın bize gösterdiği bu şahsiyetleri hayatımızda örnek almalıyız." ifadelerini kullandı.

"Örnek ve model kadın isteyen varsa sahabelerin hayatına baksınlar"

İslam düşmanlarının İslam`a ve Müslümanlara saldırmak için her yolu denediğini söyleyen Öztürk, bu yollardan bir tanesinin toplumun en önemli parçası olan kadınları kullanmak istenmeleri olduğunu belirtti.

Kadınların farkında olmadan birilerinin oyununa çekildiğine dikkat çeken Öztürk, "Kâfir ve batılıların amacı, kadınlar üzerinden İslam`a saldırmak ve emellerine ulaşmaktır. Maalesef kadınlarımızın bir kısmı giyim kuşamları, hal ve hareketleri ile bu oyuna alet oluyorlar. Uyanık olmaları gerekir. Örnek ve model kadın isteyen varsa sahabelerin hayatına baksınlar. Sonra Peygamber eşlerine baksınlar." şeklinde konuştu.

"Zamanımızın kadınlarının Hz. Asiye`den alacakları çok şey var"

Kadınlara en çok değeri İslam`ın verdiğini ifade eden Zübeyde Akıntı ise "Kadın denince bazılarının aklına basit şeyler gelebiliyor. Hz. Asiye eşi Firavun olmasına rağmen, mal ve mülk sahibi olmasına rağmen o bunları elinin tersiyle itti. Hidayete kavuştu. Zamanımızın kadınlarının Hz. Asiye`den alacakları çok şey var." diye konuştu.

“Kadının değeri bir günle kesinlikle anlaşılmaz”

İslam dininin Müslüman kadına büyük öncelik sağladığını dile getiren Sena Titiz de Kur`an-ı Kerim`de 'kadın' anlamına gelen Nisa süresinin kadınlar için bir öncelik olduğunu söyledi.

Titiz, “8 Mart diye bir şey çıkarmışlar. Bir günle bir kadının değeri kesinlikle anlaşılmaz. Oysa yılda bir gün kadının değerinin anlaşılması çok saçma. O günün dışında bütün günlerde kadına eziyet ediyorlar. Kadınları aşağı dereceye koyuyorlar hâlbuki İslam her günümüzü önemli kılmış ve bize çok değer verilmiştir. Bu yüzden bizlerde Allah`ın bize Kur'an-ı Kerim`de emrettiği önceliklere yönelmeli ve bu tür basit şeylere önem vermemeliyiz.” dedi.

Kur`an-ı Kerim`de kadınlar hakkında ayet ve süreler olduğunu vurgulaya Titiz, ismi geçen kadınlardan birinin de Hz. Meryem olduğunu belirterek, "Allah ona dünyada olmasına rağmen Cennetten nimetler indirmiş ve kendisini de Hz. İsa ile müjdelemiştir. Bununla birlikte Hz. Fatma, Hz. Aişe ve Hz. Hatice gibi büyük şahsiyetler de vardır. Onlar Kur`an da geçmese dahi bizlere büyük bir örnektirler. Bizler günümüzdeki şahsiyetlerden çok asrısaadetteki şahsiyetleri örnek almalıyız." ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir