• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yaşı Gelen Öğrenci Okula Yerleştirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Konferans Salonunda il geneli okulöncesi eğitim kurumlarının öğretmenleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri`nin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Eğitim sisteminin ilk basamağını oluşturan okulöncesi eğitimin, ülkenin geleceği bakımından hayati önem taşıdığını söyleyen Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, nitelikli, sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip nesiller yetiştirmek için eğitime küçük yaşlarda başlanılmasının gerekliliği yapılan bilimsel araştırmalarla ve çağdaş eğitimdeki uygulamalarla ortaya konduğunu ifade ederek, "Dönem başında okulöncesi eğitim kurumlarımızda kullanılan eğitim araç-gereç ve materyallerden eksik olanlar büyük oranda tamamlandı, eksik kalan araç-gereç ve materyal ihtiyaçları da dönem içerisinde tamamlanacaktır" dedi.

Okulöncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla 2011-2012 eğitim yılında yapılanları sıralayan Hansu, "1 anaokulu Adaklı İlçesi, 1 anaokulu Merkez Ş.Mustafa Gündoğdu Mahallesi, 1 anaokulu da Kültür Mahalesinde olmak üzere toplam 3 anaokulu eğitim-öğretime açılmıştır. İl merkezi yeni mahallede 1 anaokulu yapımı çalışması ile Solhan ilçesinde de 1 anaokulu yapımı için arsa temin çalışmaları devam etmektedir. Okul öncesi çağ nüfusu yeterli olup, fiziki kapasitesi yeterli olmayan yerleşim yerlerindeki okullarda ek derslik yapılması için çalışmalar devam etmektedir" diye konuştu.

Fiziki kapasiteye bakılmaksızın çağ nüfusundaki öğrencilerin ilgili okullara kayıtlarının yapılacağını kaydeden Hansu, "Bunu yaparken Müdürlüğümüz internet sitesi duyurular bölümünde sürekli güncellenen kayıtsız öğrenci listelerinden faydalanılacaktır. Okulöncesi Eğitimde hem kaliteyi yakalamak hem de okullaşma oranlarının yükseltilmesi için topyekun çalışmalara devam edilecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın sonunda katılımcılara teşekkür edilerek toplantı sona erdirildi.

Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir