• DOLAR 32.325
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2412.713
  • ...
Yemen`li Heyetten Doğruhaber`e Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Tahir Özsoy - Ahmet Karakaş / Doğruhaber

Yemen Âlimler Birliği Başkanı Şemsuddin Muhammed Şarafeddin ve beraberindeki heyet gazetemiz Doğruhaber`i ziyaret etti. Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin`in de aralarında bulunduğu heyeti, gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Aslan, gazetemizin dış haberler Müdürü Mehmet Özcan ve gazetemizin yazarlarından Abdulhakim Sonkaya karşıladı.

Yemenli heyette, Âlimler Birliği Başkanı Şemsuddin Muhammed Şarafeddin, Yemen Şafiiler Konseyi Üyesi Ahmed Şemsuddin Hassan, Yemen Sufiler Konseyi Başkanı Abdunnasır el-Cuneyd, Yemen Ensarullah Siyasi Komite Üyesi Muhammed Nasır el- Buhayti yer aldı.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Yemenli heyet, ziyaret amaçlarının Türkiye`deki İslami kurum ve kuruluşlarla tanışmak olduğunu belirtti.

Heyet adına konuşan Yemen Ensarullah Siyasi Komite Üyesi Muhammed Nasır el- Buhayti, ülkesindeki karışıklıklarla ilgili sorunu mezhepçilikten değil siyasi nedenlerden kaynaklandığını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Aslan da, “Suriye ve Yemen`deki olaylarla ilgili fitne ve fesadın kaynağı bellidir. Çıbanın başı israil ve Amerika`dır. Müslümanlar olarak birbirimizi daha iyi tanımamız ve vahdete sarılmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir