• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Mevcut siyasetin olmazsa olmazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“MİT tırlarına operasyon” yapılması Erdoğan`a karşı ciddi bir “yargısal darbe” girişimiydi. Operasyon beklendiği kadar ses getirdi; ama başarılı olamadı.

Hükümet karşı hamleye girişerek operasyonda görev alan polis, asker ve savcıları cezaevine koydurdu.

Tırlara operasyon yapanların elinde bazı görüntüler vardı ve yayınlamak için kendi yayın organlarını değil de Cumhuriyet Gazetesini seçtiler.

Görüntüler Cumhuriyet Gazetesinde yayınlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Gazetesi Genel yayın yönetmeni Can Dündar Ankara bürosundan Erdem Gül hakkında MİT TIR`larına ilişkin görüntülerin Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanmasına ilişkin “casusluk, darbeye teşebbüs ve terör örgütüne üye olmak” suçlarından soruşturma başlattı.

Şikayetçi olan kişi bizatihi Erdoğan`dı ve şunları söylemişti:

“İnsani yardımı, lojistik destek noktasında şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız, Bayır Bucak Türkmenleri`ne bu desteği vermektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı`na atılan bu iftiralar, yapılan gayrimeşru operasyon, bir yerde bu ajanlık ve casusluk faaliyetidir. Bu casusluk faaliyetinin içine bu gazete de girmiştir. Orada rakamlar falan veriliyor. Bu rakamların kaynağı nedir? Kimden aldın sen bu rakamları? Paralel Yapı`dan. Bunlarla ilgili avukatıma talimatı verdim, davayı anında açtım.

Ben davamı da açtım. Bunların bütün derdi Türkiye`nin imajına gölge düşürmek. Gayretleri bununla ilgili. Bu haberi özel haber olarak yapan kişi de öyle zannediyorum ki bunun bedelini ağır ödeyecek. Öyle bırakmam onu.”

Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı ve üç ay kadar cezaevinde kaldı.

AYM`ye yaptıkları başvuru hızla işleme kondu ve tahliye edildiler. Can Dündar ve Erdem Gül`ün Anayasa Mahkemesi kararıyla serbest bırakılmasının ardından “sevindirici bir haber” yorumu yaptı AKP Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan. Sonra Cumhurbaşkanı  “Sessiz kalırım; ama Anayasa Mahkemesi`nin kararını tanımıyorum, saygı da duymuyorum” şeklinde bir açıklama yaptı.

Tayyip Erdoğan`ın sözleri ardından çark eden Turan, Meclis Genel Kurulu`nda yaptığı açıklamada ise Anayasa Mahkemesi`nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararı eleştirerek `yetki gaspı` yapıldığı yorumunda bulundu.

Siyasette kumpas, hile ayak kaydırmalara her zaman rastlanır; ama öyle görünüyor ki, bu işin olmazsa olmazı başkadır.

İşini yürütmek istiyorsan sık sık çark edeceksin.

Dün övdüklerini bugün yerecek, keskin dönüşlere imza atacaksın.

İlkeli davranayım mı diyorsun?

O zaman da “pasif siyaset” yaptığını söyler, seni fazla gündeme taşımazlar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir