• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Yasin Börü Davası 7 Mart`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Tahir Özsoy - Doğruhaber

İstanbul - Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası 7 Mart Pazartesi günü görülecek. 17`si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın, önceki duruşmasında Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.

Kobani olaylarında şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının PKK yandaşları tarafından vahşice katledildiği davanın 4`üncü duruşmasına, 7 Mart Pazartesi günü devam edilecek. Önceki mahkemeden bir karar çıkmazken, bu duruşmada adaletin ne derece tecelli edeceği merak konusu.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen dava, önceki duruşmada sanık ve izleyici çokluğu nedeniyle, Ankara 10. ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin birleştirilen salonunda görülmüştü. Davayı takip etmek için Türkiye`nin her tarafından Ankara`ya gelen insanlar, mahkeme salonuna akın etmişti. Şehid Yasin ve arkadaşlarının davasını yüzden fazla avukat savunmuştu.

Elibüyük: Davanın takipçisiyiz
Yasin ve arkadaşlarının bir önceki duruşmasına İstanbul`dan yoğun katılım olmuş, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı İstanbul`un birçok yerinden araç kaldırmıştı.
7 Mart`ta yapılacak duruşma için de onbir yerden araç kaldırılacağını belirten HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı “7 Mart`ta Yasin`lere Adalet için Ankara`ya gidiyoruz” sloganıyla yola çıkıyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir