• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Marifet Der ‘Şehitler Gecesi` etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Tahir Özsoy / Ahmet Karakaş Doğruhaber

Yoğun bir katılımla düzenlenen etkinlikte Marifet Derneği Genel Başkanı Ramazan Tümen ve araştırmacı yazar M. Ali Gönül birer konuşma yaptı. Etkinlikte, İslam coğrafyasının içinde bulunduğu içler acısı durum ve şehitlerin hayatlarının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Grup Umut ezgilerini seslendirdi, Seyfullah Sivi de şiir okudu.

Kur`an`ı Kerim tilaveti ile  başlayan programın açılış konuşmasında Marifet Derneği Genel Başkanı Ramazan Tümen yaptı. Cemaatleşmenin önemine değinen Tümen, “Büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. 1400 yıldır bu medeniyet şehitlerin kanlarıyla sulanarak bu zamana gelmiştir. Muhammed İkbal, cemaati bir denize benzetir, her bireyi de bir damlaya benzetir. Der ki; ‘eğer damla boş bir yere düşerse kuruyup gider. Fakat denizin içine düştüğü zaman o denizin görkemini arttırır` diye belirtir” dedi.

Şehitlere Selam Olsun
Peygamber efendimizin dönemindeki şehit sahabileri anlatan Tümen, ardından günümüz İslam şehitlerini yad ederek hayatlarından kesitler sundu. Tarih boyunca şehid edilen bütün İslam Şehit`lerine selam gönderen Tümen şöyle konuştu; “Hz.Peygamber`den bu yana sembolleşmiş birkaç ismi sayacak olursak Hz. Hamza`ya selam olsun. İlk İslam şehitleri Yasir ve Sümeyye`ye selam olsun. İslam`ın ilk öğretmeni, Medine`nin yakışıklı evladı, davası için anne babasını terk eden Hz.Musab`a selam olsun. Kerbela`da vahşice katledilen Hz. Hüseyin`e selam olsun. Çağımızın şehitlerine selam olsun. Şehit Seyyit Kutub`a selam olsun. Şehit Şeyh Sait`e selam olsun. Şehit Cevher Dudayev`e selam olsun. Şehit Fethi Şikaki`ye selam olsun. Abbas Musavi`ye selam olsun. Şehit İbrahim Hoca`ya selam olsun. Şeyh Zekiye selam olsun.”

Marifet Der Başkanı Ramazan Tümen`in konuşmasının ardından etkinlikte, dünya mazlum ve mustazaflarını anlatan sinevizyon sunumu yapıldı. Büyük beğeni toplayan sinevizyon gözyaşları içerisinde seyredildi. Grup Umut`un seslendirdiği ilahilerle program devam etti.

“Şehit, Ölüme Anlam Yükler”
Gecenin anlam ve önemine dair konuşma yapan M. Ali Gönül Hoca ise Şehadetin aşktan, sevdadan ibaret olduğunu akıl işi olmadığını ifade etti. Gönül, “Ölüm haktır ama ölüme anlam yükler, Şehit… Şehadet ölümün anlamıdır. Şehadet ölümün açılımıdır. Her ölüm şehadeti beraberinde getirmez, öyleyse biz bazı kelimeleri baştan kaybettik. Biz kelimelerimize baktığımızda savaşı önceden kelimelerde kaybettik. Ve bize içi boşaltılmış kavramlar sundular. Şehadet aşktır, sevdadır, akıl işi değildir. Mecnunluk var işin özünde, şehidin bildiği tek şey aşktır. Akılla ne işi var ki, olsaydı öyle bir işi, tedbir ehli olurdu, ölmemek için nedenler, bahaneler arkasına sığınırdı. Akıllı insanın işi midir, ölümün üzerine gitmek. Akıllı insanın işi midir, ölümü temenni etmek” diye konuştu.

Gecenin devamında Seyfullah Sivi tarafından okunan duygu yüklü şiir ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Program Grup Umut sanatçılarının Şehit`leri anlatan ilahileriyle sona erdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir