• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üniversiteli Öğrencilere SGK Uarısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
UÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan Vekili Şükran Yılmaz Soğukpınar tarafınrdan yapılan açıklamada, 1 Ocak 2012`den itibaren sosyal güvencesi olmayan Türk vatandaşlarının kanunen mecburi olarak Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacağı hatırlatıldı.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "1 Ocak-31 Aralık 2012 tarihleri arasında 25 yaşını dolduran öğrencilerimiz kendileri adına Genel Sağlık Sigortası’na giriş yaptırmaları gerekmektedir. Anne veya babası tarafından Genel Sağlık Sigortası’na girişi yapılan öğrencilerimiz 25 yaşını dolduruncaya kadar anne veya babası üzerindeki Genel Sağlık Sigortası`ndan yararlanabilmeleri için öğrenci belgesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’na müracaat ederek giriş yaptırmaları gerekmektedir.
 
Bu nedenle; 25 yaşını dolduran öğrencilerimiz ile anne ve babası tarafından sosyal güvencesi bulunmayan Türk öğrencilerimize üniversitemiz tarafından verilen 15 Haziran 2012 tarihine kadar vizesi yapılan sağlık karnelerinin kullanma süresi 31 Aralık 2011 tarihinde sona erecektir. Bu tarihten itibaren (burslu olarak okuyan yabancı uyruklu öğrenciler hariç) öğrencilerimize sevk kağıdı verilmeyecektir. Öğrencilerimizin ellerinde bulunan eski sağlık karnelerini Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Tedavi Bürosu’na teslim etmeleri gerekmektedir."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir