• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hukuk israil`e İşlemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kayseri`deki yargının göz kamaştıran hızını Mavi Marmara saldırısı failleri olan katil İsrail askerleri için de görmek adaletin gereği olduğuna inanıyorum.

Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi`nde Kayseri Kaski Spor ile İsrail`in Maccabi Bnot takımları arasında oynanan Euro CUP kadınlar basketbol müsabakası sırasında Filistin bayrakları açtıkları ve yine hep birlikte "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attıkları için 30 genç hakkında"Din, Dil, Irk, Etnik Köken Cinsi yet Veya Mezhep Farkı Gözeterek Hakaret" suçlamasıyla dava açıldı.

Söz konusu davada 30 genç Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun`un 14/2 ve TCK `nun 53/1 maddelerinden 1 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaktalar.

Neden? Gençler "Kahrol İsrail" diye kınama gerçekleştirdiler diye…

Türk dil Kurumunun sözlüğünde kınamanın tarifi şu şekilde yapılmış: Kınama İng. disapproval: Bir toplumsal kümede yaptırıma bağlanmış davranış ölçülerine aykırı düşen davranışlar karşısında kümece takınılan olumsuz yönde eleştirici ya da suçlayıcı tutum.

Başta sayın başbakan, kınamanın en dik alasını yaptı İsrail Hükümeti ve Cumhurbaşkanına. Dışişleri Bakanlığı; hemen hemen her hafta, İsrail`in tutum ve davranışlarını yadırgayan, uyaran, ayıplayan ve hatta kınayan bildiriler yayımlamakta...

Şehid ve Gazi aileleri, her fırsatta aynı nidayı seslendirmekteler.. Miting alanları, yüzbinlerce insanın “Kahrolsun İsrail” kınamaları ile inlemekte.. Buyurun onlara da dava açın! Daha adil olmaz mı? Çifte standart uygulanmamış olmaz mı?

Hukuk İsrail`e İşlemiyor

İsrail`in 1948`den beri yaptığı katliamlarda binlerce sivil insanı, Aralık 2008`de ise Gazze`de yarısından fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 1500 kişiyi katletti Gazze`ye ölümcül bir ambargo uygulandı, "Utanç duvarı, esirlere kötü muamele, kullanılması yasak silahlar kullanma vb uygulamaları, işgalle beraber yürüttüğü insanlığa karşı işlenen suçlardandır.

31 Mayıs 2010 tarihinde ise İsrail ordusu insani yardım için yola çıkan içersinde benim de bulunma şerefine erdigim Mavi Marmara gemisi ve filodaki diğer gemilere saldırmış, biri kollarımda can veren eşim olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybetmesine ve onlarca kişinin yaralanmasına neden olmuştur.

Yolcuları hapsetmiş ve eşyalarını gasp etmiştir. Bütün bunlar yaşanırken İsrail yönetimine dünyanın dört bir yanında siyaset, hukuk, medya, ekonomi, kültür, sanat ve spor alanları da dahil olmak üzere her platformda doğal olarak tepki gösterilmektedir/gösterilmelidir.

İnsanlığın başına bela olan "İsrail"in kahrolması asliyeti gereğince Herkesin Ortak Nidası..! İnsanlığın başına bela olan İsrail`in kahrolması duası ve nidası bütün dünya halklarının vicdanının ortak ifadesidir. İsrail kahrolursa çocuklar yaşayacak, savaş duracak, barış gelecek, dünya huzur bulacak ve gelecek nesiller güvenlik içerisinde olacaktır.

Sadece İsrail ve yandaşları yani yeryüzündeki küçük, azgın, şımarık bir azınlık topluluk; vicdanlardan yükselen bu sesin karşısındadır.

İsrail yönetiminin, dünyaya kendisinin efendi olduğunu ve din, ırk gözeterek tüm "ötekilerin" aşağı olarak kendisine köle olmasını öngören politikalarına sessiz kalmak insan olmaktan vazgeçmek anlamına gelir. İnsan onuru ve şerefi İsrail`in yaptıklarının karşısında olmayı ge rektirir.

Hep merak ederim neden hala katledilen 9 TÜRKİYE vatandaşının katillerinden hesap sorulmaz da,katilleri kınayanlardan hesap sorulur? Hem de jet hızıyla hukuki süreç başlatılır. Bu ne hız ve neyin telaşı bu yapılan..? Bilmediğimiz bir adrese mesaj mı verilmek isteniyor?

Doğrusu bu yapılanlardan vicdanen rahatsız olduğumu belirtmek istediğime dair düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Vicdanlarına pranga vurulmuş, duyarsız bir birey ve toplum olmamak adına..

Ben rahatsız oldum. Ya siz?
 
Velfecr

Bu haberler de ilginizi çekebilir