• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Suriyelilere ayakkabı yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haliliye İmam Hatip Mezunları Derneği (HALİM-DER), bin 700 çift ayakkabıyı, muhtaç  çocuk ve yetişkinlere verilmek üzere Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Kardeşlik Derneği’ne (EL-ENSAR DER) gönderdi. Bu yardımı alan EL-ENSAR DER, bünyesinde eğitim gören ve  diğer muhtaç bin 700 Suriyeliye dağıttı.

Dağıtıma Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, HALİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Müjdeci ve EL-ENSAR DER başkanı Vedat Savaş katıldı.

Burada konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Yine bu hayırlı işte bir sivil toplum örgütü öncülük etmiştir. Burada Suriyeli kardeşlerimize hizmet ediyorlar ve çocuklara ayakkabı dağıtıyorlar. Rabbim hayır sahiplerinden razı olsun. Şuanda muhacir çok önemli olan Ensar’ın çok olmasıdır. Rabbim Ensarların da sayılarını artırsın. Özellikle  STK’lara teşekkür ederiz. Bu sahne gerçekten çok güzel, insan bir şey verdiğinde çok mutlu oluyor.” Şeklinde konuştu.

EL-ENSAR DER Başkanı Vedat Savaş ise “Derneğimizden takriben bin Suriyeli aile istifade ediyor. 600 öğrenci sürekli gelir, 200 öğrenci ise ara sıra gelir. Bin civarında Suriyeli kardeşimiz eğitim noktasında buradan istifade ediyor.” İfadelerine yer verdi.

Daha sonra Şanlıurfa İl Müftüsü Açık, yardımlarından dolayı HALİM-DER Yönetim Kurulu Başkanına teşekkür plaketi verdi. (Ramazan Casuk- Mustafa Gül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir