• DOLAR 32.582
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2461.376
  • ...
Husumetli aileler barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe`de 20 gün önce Aslan ve Koçhan ailelerinin arasında kavga nedeniyle oluşan husumet, kanaat önderlerin araya girmesiyle büyümeden sona erdi. Husumetin sona ermesi nedeniyle bir barış yemeği verildi.

İlçedeki bir düğün salonunda verilen barış yemeğine ailelerin barışmasında öncülük eden eski siyasetçi ve Mardin`li iş adamı Zeynelabidin Erdem, Kahraman ailesinin ileri geleni ve bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdurrahman Kahraman, Ortadoğu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çuhadar, bölgedeki bazı kanaat önderleri oda başkanları her 2 ailenin bireyleri ve davetliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Mardin`in Kanaat önderlerinden Şeyh Abdurrahman Kahraman, “2 aile arasında bugün güzel bir barış oldu. Şimdi önemli olan bu barışın devamıdır. Her 2 ailenin birbirlerine karşı her hangi bir düşmanlığı tırmandırmanın içerisinde değildir. Bunun için bu barış inşallah hayırlara vesile olur. Bilhassa bölgemiz diken üzerinde onun için barışa başlamak barışla işi bitirmek iyidir. Bu çok güzel bir manzara, bugün birbirimizi vurarak taziyelerimize gelmektense böyle bir barış toplantısının meydana gelmesi çok daha güzel ve gurur vericidir. Allah hepimizi hak yola getirsin sulhu aramızda eksik etmesin.” temennisinde bulundu.

“Kibir, savaş, yalan, şeytani düşünce hem dünyamızı hem ahiretimizi cehenneme çevirir.”

Bugün bir sünneti icra ettiklerini belirterek konuşmasına başlayan Zeynelabidin Erdem ise “Allah`ın izniyle bugün bir sünneti yerine getirmiş olduk. Koçhan ailesinden gelen özür ve barış talebini büyük bir olgunluk içerisinde benim de yoğun ricam üzerine kırmadan kabul eden kardeşim Mehmet Aslan ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Bizlere kin, nefret, düşmanlık yakışmaz. Birbirimize düşmanca davranmak İslamiyet`te yoktur. Bizler, Hz. Muhammed Mustafa (sav)`in ümmetiyiz.” Dünyada kibir, savaş, yalan, şeytani düşünce hem dünyamızı, hem ahiretimizi cehenneme çevirir." diyerek  “Ey iman edenler, hep birlikte 'barış ve selamete (İslam'a )' girin ve şeytanın adımlarına uymayın. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.”  ayetini hatırlattı.

Koçhan ailesinden Abdurrahman Koçhan ile Aslan ailesinden Mehmet Aslan husumeti sona erdirenlere teşekkür ederek sonuna kadar her iki ailenin dost olarak kalacağını söyledi.

Barış yemeği yapılan duayla sona erdi. (Mehmet Aslan- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir