• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Yetim çocuklarıyla göç eden anne yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların devam ettiği Sur ilçesinden göç etmek zorunda kalan binlerce aile yıllardır yaşadığı evini terk etmenin üzüntüsünü yaşıyor. Yetim çocuklarıyla Sur`dan göç eden anne yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım edilmesini istiyor.

Yaşanan çatışmalardan dolayı evini terk etmek zorunda kalan D.E, Sur ilçesinde çok kötü günler geçirdiklerini, korkudan atım atamaz hale geldiklerini ve çocuklarının okulu bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

Eşini yıllar önce kaybeden ve 2 çocuğuyla beraber taşındığı babasının evinde yaşama tutunmaya çalışan D.E, “İki yetim çocuğum var. Yeni aldığım bir evim vardı. Yaşanan çatışmalardan dolayı evimizi terk etmek zorunda kaldık. Ev sahibi benden sürekli para istiyor. Ona verecek param yok, evimin ne hale geldiğini bilmiyorum. Aldığım maaş ile idare etmeye çalışıyorum. Aynı durumda olan babamın yanına yerleşmek zorunda kaldım.” dedi.

“Para olmadığı için kızımı dershaneden attılar”

Her gün silah sesleri duyan çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu dile getiren D.E, şöyle konuştu: “Kızım okula gidiyor ama ders çalışamıyordu. Artık dersi bırakma zorunda kaldı. Öyle yapmamaları lazımdı. Olan bizim gibi fakir insanlara oldu. Millet evini bırakıp çıktı. Yeni evli olan gelinim çıkmak zorunda kaldı. Ben Diyarbakır`da büyüdüm, ilk defa böyle bir şey gördüm. İnsanları ayırdılar. Onlar hendek kazmasaydı kimse kaçmazdı. Allah haklarında çıksın. Zor durumdayız. Hangi kapıya gitmişsek geri gönderdiler. Kızımı para olmadığı için dershaneden attılar. Artık son versinler, lanet gelsin teröre. Gece yatamıyoruz, her sesten çocuklar ürküyor. Huzura kavuşmak istiyoruz. Yetkiler bize yardım etsin.”

D.E`nin yanına yerleştiği annesi E.G ise Sur`da çukur kazan PKK`lilere insanların tepki gösterdiğini belirterek, “Hendek kazmalarına karşı çıkanlar var. Bunun için karakola ve terörle mücadeleye gidip şikâyet ettik imza attık. Bunları yaptık ama PKK`liler bize ise ‘biz sizi koruyoruz gelin silah alın çocuklarınız gelsin` diyorlardı. Allah`tan başka şimdiye kadar kimse bizi korumadı.” ifadelerini kullandı.

Artık barış ve huzur ortamının gelmesini istediklerini vurgulayan E.G, “Sadece üstümüzde elbiseyle çıkabildik. Bütün eşyalarımız içeride kaldı. Şimdi ise 300 TL kira veriyoruz ev sahibi kirayı yükselteceğini söylüyor. Gelinim, yetim kızım ve biz bir evde kalıyoruz. Bir an önce bitsin evimize gidelim ya da ev diye bir şey kaldı mı öğrenmek istiyoruz.” diye belirtti. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman, M. Hüseyin Temel- İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir