• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
"Bölgenin mayası İslam'dır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’a bir dizi ziyaretteler de bulunan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım partisinin il binasında basın mensuplarına gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, bölgenin mayasının İslam olduğunu ifade etti.

İslam’ın fetih ettiği 6’ncı şehirin Diyarbakır olduğunu söyleyen Yıldırım, Kadim şehirde top sesleri ve çatışma haberleri milleti üzdüğünü söyledi.

Diyarbakır’ın Peygamberler, sahabeler ve evliyalar şehri olduğunu belirten Yıldırım, “Maalesef bu güzide şehrimizin kalbinden top sesleri ve çatışma haberleri ve her gün şehit, yaralı ve masum insanların ölüm haberleri geliyor. Bu da İslam’la yoğrulmuş olan başta bölge halkımızı üzmekte ve bütün milletimize acılar yaşatmaktadır.  Diyarbakır’ın kalbi olan Sur kenti harabeye dönmüş, on binlerce masum insan evini, parkını, yurdunu çatışmalardan dolayı terk edip ızdırap içinde yaşamaktadır.” dedi.

“Maalesef çözüm süreci bu iktidarın gözlerini kapatıldı”

Yanlış çözüm politikalarının uygulandığını ifade eden Yıldırım, “Maalesef çözüm süreci bu iktidarın gözleri önünde hendekler kazılıp, yığınaklar yapılıp, bombalar döşenirken iktidarın gözleri birileri tarafından kapatıldığını şimdi anlıyoruz. Bunlara şahit olduk. Maalesef devlet Erbakan Hoca’mızın tabiriyle ‘millete hizmet edecek garson devlet olması gerekirken zaman gardiyanlığa da soyunduğu’ gözlenmektedir. Bu milli görüşü, Saadet partisini dinlemeyip 5 yıldan beri uyguladığı yanlış çözüm politikalarının faturası olarak önümüzde duruyor. Ayrıca devlet imkânlarını milletin aleyhinde kullanarak hendek kazmayı marifet sayanlar da aynı yanlışın içerisindedir.” ifadelerini kullandı.

“Büyük İsrail projesin işliyor”

Büyük İsrail projesin işlediğini belirten Yıldırım, “ Bu iktidarın Suriye için uyguladığı basiretsiz politikalar dolayısıyla tıkır, tıkır işlemektedir. Şöyle ki batılıların ve emperyalistlerin Osmanlıyı parçalama anlaşması olan Sevr haritasında ülkemizin güneyi kuzey Suriye Kobani’den Akdeniz’e kadar 100 yıl önce çizilen şu koridorun uygulama planı bu gün yürürlüğe konmuş ve ülkemiz Suriye gibi iç çatışmaların içine sürüklenmek istenmektedir.” şeklinde konuştu.

 “Türkiye sadece laf kalabalığından başka herhangi bir şey yapmamaktadır.” diyen Yıldırım daha sonra şunları kaydetti: “İncirliği onların emrine vermiştir. Onu İslam âleminin aleyhine kullanacakları apaçık ortadır. Bunu kınıyoruz ve derhal incirlik yabancı göçleri kapatılmalıdır. Siyonizm ve emperyalizm emellerine asla ulaşamayacaktır. İsrail’in Arz ı mevut hayalleri suya düşecektir. Batılıların yumuşak lokma olarak yutmak istedikleri İslam âlemi Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla topyekun İslam ümmeti olarak bu fitne ateşini söndürecektir.”

Son olarak Yıldırım, “İslam ümmeti düştüğü her dönemde İslam’a sarılarak nasıl ayağa kalktıysa bugün de aynı şekilde Allah’ın izniyle ayağa kalkacaktır. Ne mezhepçilik fitnesi, ne ırkçılık fitnesi bu haklı mücadeleyi sekteye uğratamayacaktır.” diye konuştu. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir