• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Şehid Metin Yüksel kabri başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol / Doğruhaber / İstanbul

İSTANBUL - 23  HÜDA PAR İstanbul il Başkanı ve beraberindeki partililer, Şehid Metin Yüksel`i kabri başında andı.

Şehid Metin Yüksel kabri başında anıldı
23 Şubat 1979 tarihinde Fatih Camii'nin avlusunda uğradığı silahlı saldırıda şehid edilen Metin Yüksel, HÜDA PAR İstanbul il Başkanı ve beraberindeki partililer tarafından kabri başında anıldı.

Şehit Metin Yüksel`i anma programına HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, başkan yardımcıları ile il kadın kollarından bir heyet katıldı.

Anma programı, Fatih Edirne Kapı Mihrimah Sultan Camiinde kılınan ikindi namazı sonrasında Şehit Metin Yüksel`in kabri başında gerçekleşti. Cemal Çınar Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Erdal Elibüyük tarafından Yüksel`in kabrine çiçek bırakıldı.

İslam`ı hayatın bütün alanlarında içselleştirdi ve pratiğe döktü

Burada bir konuşma yapan Elibüyük, “Rahmetli Metin Yüksel; millet, coğrafya, etnik kimlik tanımayan cihanşümul İslam görüşüne sahip İslam`ın yiğit bir evladıydı. İslam`ı hayatın bütün alanlarında içselleştirmiş, pratiğe dökmüş, yaşamış ve de Rabbine genç yaşta ulaşmış nadide şehitlerimizden biridir. Müslümanlar nerede zulüm görmüşse bunu dert edinmiş ve mücadelesini vermiştir. Bu anlamda ülkemizde sistemin mağduru olan Kürt meselesinde Babasının hatip olarak katıldığı etkinlikte ‘Em Azadîya Milletên Kurdan bi İslame dixwazin` (Kürtlerin özgürlüğünü İslam ile istiyoruz) pankartı ile kortejin en önünde yürümüştür. Bununla yetinmemiş ve meselenin çözülmesi için her zeminde mücadelesini sürdürmüştür. Bu anlamda İslam ümmetinin bu değerli evladını, şehadetinin yıl dönümünde rahmetle anıyor, mekânı cennet olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük`ün konuşmanın ardından okunan dua ile sona erdi.

Önce solcuların saldırısına uğradı ardında ülkücülerin

17 Temmuz 1958`de Bitlis`te dünyaya gelen İslâm âlimi Sadrettin Yüksel'in oğlu olan Metin Yüksel, önce 26 Ekim 1977 günü İstanbul Darüşşafaka Lisesi'nin önünde üç arkadaşı ile birlikte sekiz solcunun silahlı saldırısına uğramış ve burada ikisi midesine, biri de dizine olmak üzere vücuduna üç kurşun isabet etmişti. Aradan geçen yaklaşık iki yıl sonra ise 23 Şubat 1979 tarihinde Fatih Camii'nin avlusunda ülkücüler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehid olmuştu. 

(İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir