• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Malatya`da `Şehadet Gecesi` etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Hayrın Yolcuları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği,  genelde tüm şehitlerini anmak, özelde ise Şubat ayı şehitlerini anmak için “Şehadet Gecesi” etkinliği düzenledi.

Reşit Turcan`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Hafız Yunus Buldu hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Hayrın Yolcuları Derneği sekreteri Ebubekir Koçhan açılış konuşması yaptı.

Konuşmasında şehitlerin birer yıldız olduğunu ve yol gösterici olduğunu belirten Koçhan, “Şehadet bir mekteptir. Buna kayıt yapanlar, bu mektebi okuyanlar ancak şehadeti anlayabilir. Şehidin kanı, hak ve batılı, adalet ve zulmü birbirinden ayırt eden bir mihenk taşıdır. Şehit, mazlum halka batılın sinsi yüzünü gösteren, zulmünün maskesini yırtan bir direniştir. Şehitler, aydınlık yarınlar için karanlığı yırtan birer meşaledir, ufkumuzu aydınlatan birer yıldızdır.” dedi.

Daha sonra şehitler için sinevizyon gösterimi esnasında duygusal anların yaşandığı ve sık sık tekbirlerin getirildiği görüldü.  Sinevizyon gösteriminin ardından etkinlik Araştırmacı Yazar Cengiz Aydın`ın yaptığı konuşmayla devam etti.

Allah`ın dini yüce olsun diye çalışan ve bu uğurda canını feda eden kişilerin ancak şehit olduğunu ifade eden Aydın, “Bir tek şehit vardır o da Allah`ın dini yüce olsun diye çalışan kişidir. Eğer sizin şehadet gibi bir hayaliniz varsa, haberiniz olsun ki salihler, nebiler sizlerin dostlarıdır. İslami davada çalışanlar Allah`ın dini yüce olsun diye çalışırlarsa şehit adayı olurlar inşallah. Ama bu konuda çok dikkatli olmak gerekir. Çünkü nice yiğit kişiler şehit olmak için çıkmış ama maalesef müteahhit olmuşlar. Şehitlik konusunda Resulullah (sav) bize çok güzel örnek olmuştur. O`nun davasına bağlılığı, dünyayı hatta evreni dahi verseler yine davasından vazgeçmeyecek bir bağlılıktır. Şehadet; dünyayı dahi size verseler davanızdan vazgeçmemenizdir. Şehadet en büyük istikamettir.”  diye konuştu.

Program Grup Vuslat sanatçılarından Mahfuz Aktekin ve Bilal Dalkılıç`ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. İlahilerin ardından etkinlik, Erkan Dönmez hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (M. Ali Batı - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir