• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Çare İslam birliğinin oluşturulması"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümetin Suriye politikasının yanlış olduğunu savunan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Türkiye`de yaşanan bombalı saldırılar da bu politikasının etkisinin olduğunu belirtti.

Ankara`da yaşanan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Bozan, her türlü şiddeti, terör saldırılarını, azmettirenlerini ve onların arkasındaki küresel güçleri lanetlediğini söyledi.

Hiçbir olayın kendiliğinden meydana gelmediğini,  yapılan saldırıların mutlaka bir alt yapısının olduğuna inandığını söyleyen Bozan, Türkiye`de yaşanan olayların öncelikle içten kaynaklı olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet döneminden bu yana İslami değerlerden uzaklaşmanın ve Batılılaşmanın arttığına işaret eden Bozan,  “Maalesef bu, son 14 yıldır giderek artmıştır. Özellikle Avrupa birliğine girme sevdamızdan dolayı İslam`a uygun olmayan birçok yasalar kabul edilmiştir. Bu da toplumdaki yozlaşmayı daha da artırmıştır.” dedi.

Eğitim sisteminin batı kültürü ile dizayn edildiğine vurgu yapan Bozan,  “Mevcut eğitim sistemi öğrencilerimizi İslami değerlerden uzaklaştırdığından dolayı, çocuklarımızı da dış mihraklara malzeme olabilecek ve kullanılabilecek konuma getirmektedir.”  şeklinde ifadelerini kullandı.

“Dünyanın 66 ülkesinde çeşitli sebeplerden dolayı ya iç çatışma ya da savaşlar var”

Dış kaynaklı mihrakların ve küresel emperyalist güçlerin dünyayı sömürdüğünü ve Müslümanları ufak lokma haline getirmek istediğinin altını çizen Bozan,  “Bunun için dünyanın birçok yerinde savaşlar oluşturmaktadırlar.  Şu anda dünyanın 66 ülkesinde çeşitli sebeplerden dolayı ya iç çatışma ya da savaşlar var. Bunların elindeki silahlara bakıldığında bugün BM`nin oluşturduğu ABD, Fransa,  İngiltere, Rusya ve Çin`in ürettiği silahlarla insanlar birbirini öldürüyorlar.”  şeklinde konuştu.

Bozan, emperyalist güçlerin planlarını güçlendirmesi için terör örgütlerini kurup beslediklerini ve onlarla anlaştıklarına dikkat çekti.

Türkiye`de son aylarda yaşanan patlamaların dış ülkelerle bağlantılı olduğuna vurgu yapan Bozan,  gelecekte olabilecek patlamaların da Türkiye`nin Suriye ve Ortadoğu politikasıyla ilgili olduğunu belirtti.

“Türkiye,  Suriye politikasında ciddi hatalar yaptı”

Türkiye`nin Suriye politikasında ciddi hatalar yaptığını söyleyen Bozan şu şekilde konuştu: “Özellikle şunu belirtmek istiyorum; Türkiye`nin Suriye politikasında yapmış olduğu ciddi hataların bedelini Suruç,   Diyarbakır,  Sultanahmet ve Ankara`daki patlamalarda ölen vatandaşlarımız ödedi. Bugün ise hem Diyarbakır`da yaşanan çatışmalarda hem de Ankara`da gerçekleşen saldırıda yapılan hataların bedelini asker polis ve vatandaşlarımız hayatlarını kaybederek ödüyor.”

“Çare İslam birliği”

Bozan, mevcut iktidarın acilen Suriye politikasını, kimlerle dost olduğunu ve hangi ülkeleri dost olarak kabul ettiğini tekrar gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Çare olarak İslam birliğinin kurulmasının önemli olduğuna dikkat çeken Bozan, “Bunun içinde  ‘Milli Görüş`  olarak yıllardır tavsiye ettiğimiz hem içerde, hem dışarı da önce ahlakı, maneviyatı ve eğitim sisteminin İslamileştirilmesi gerekir. Güçlü bir dış politikanın oluşabilmesi için güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerekir.  En önemlisi İslam birliğinin kurulası için gerekli olan adımların atılması gerekiyor.  Aksi takdirde bu tür olaylarla karşılaşmaya devam edeceğiz.”  ifadelerine yer verdi.  (Yunus Sırat- M. Sıddık Bilge- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir