• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çalışma azmiyle gençlere taş çıkartıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe`nin Berçem Mahallesi`nde ikamet eden 65 yaşındaki Dıham Dal dede, ilerlemiş yaşına rağmen çalışma azmiyle gençlere taş çıkartırken yaşıtlarını ise imrendiriyor.

İkinci evliliğinden 3 çocuğu olan Dıham dede,12 yıldır kaynakçılık işiyle uğraşarak ailesinin geçimini sağlıyor. İlke Haber Ajansı`na (İLKHA)  kapısını açan Dıhan dede çalışmanın yaşının olmadığını belirterek tavsiyelerde bulundu.

“12 yıldır motosiklet üstünde seyyar kaynakçılık yapıyorum”

Eskisi gibi çalışma gücü kalmadığından yakınan Dıham dede, “İlk eşim vefat etti. Ben de ikinci kez evlenmek zorunda kaldım. İlk eşimden olan çocuklarım evlenmiş hepsi ayrı oturuyorlar. Bu 3 çocuk ise yeni eşimdendir. Hepsi küçük, yani çalışacak durumda değiller. Her 3 çocuk da okula gidiyor. Malum hem okul masrafı hem de diğer masrafları var. Maddi durumum zayıftır, yeterince ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. 65 yaşındayım benim de fazla çalışacak gücüm yok. Motosikletim var kimseye muhtaç olmamak için yaklaşık 12 yıldır onunla seyyar kaynakçılık yapıyorum. Kaynak işi olan telefonla beni arayıp adresini veriyor gidip işlerini yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Tüm ailenin gözü geçimimiz olan kaynak makinasında”

İlerlemiş yaşından dolayı fazla ağır iş yapamayıp sadece tamir işlerini yaptığını aktaran Dıham dede, “Hiç kimseden bir şey istemiyorum tek isteğim kaynak işi olanların beni aramalarıdır. Çalışıp ailemi geçindirmek için. Başka hiçbir gelirim yok, tüm ailenin gözü kaynak makinasındadır. Bununla geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Fazla ağır iş yapamıyorum bir tamir olur, korkuluk, kapı kırılmaları buna benzer kaynak işlerini yapıyorum. O da her gün yok. Bazen 2 günde bir, bazen 10 günde bir, bazen de 20 günde bir iş çıkıyor. Dükkân açacak gücüm yok, malzemeler pahalı olduğu için onları alacak maddi imkânım yok. Ayrıca dükkânın kirası elektriği var onun için maddi imkânım el vermiyor.” diye konuştu. (Mehmet Aslan- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir