• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Kürdistan`da İslam`ı, Peygamber Sevdalıları hakim kılacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Peygamber Sevdalıları Platformu koordinatörleri Mustafa Yılmaz ve Zülfü Öztürk, ilk defa Kutlu Doğum Siyer Sınavının düzenlendiği Arıcak ilçesini ziyaret etti.

İlk defa sınavın düzenlendiği Arıcak`ta kaymakamlığın eğitimin aksayacağı gerekçesi ile okul vermemesi problem oluşturdu.

Belediye başkanına yapılan başvuru sonucunda belediyenin desteği  ile sınav uygun bir yerde yapıldı.

Bu desteğinden dolayı ziyaret edilen Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım`a Elazığ Peygamber Sevdalıları Koordinatörü Mustafa Yılmaz tarafından kendisine  onur  belgesi verildi.

Başkan Yıldırım bu güzel çalışmalarından dolayı Peygamber Sevdalılarını tebrik etti ve bu konuda kendilerine sürekli yardımcı olacaklarını söyledi.

Arıcak sınav sorumlusu Ali Temizsoy ise ilk defa düzenlenen siyer sınavı ilgili şu bilgileri verdi:

“ Arıcak`ta ilk defa düzenlenmesine rağmen sınava ilgi ve katılım istediğimiz seviyede oldu. Bu ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür ederiz. Önemli olan Peygamberin hayatından istifade edebilmektir. Önümüzdeki yıllarda devletin buna karşı daha duyarlı olmasını, problem çıkartılmadan okul tahsis etmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Elazığ Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Mustafa Yılmaz tarafından katkılarından dolayı Ali Temizsoy`a Onur Belgesi verildi.   

Kürdistan`da İslam`ı, Peygamber Sevdalıları hakim kılacak

Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, Bölgenin önemli şahsiyetlerinden merhum Şeyh Selahaddin`in, eski öğrencisi Hacı Nebi Azğın`ı da ziyaret etti.

Azğın ziyaret sırasında, hocası Şeyh Selahaddin`in daima kendilerine şunları söylediğini aktardı:

“Hocam bize ‘Benden sonra öyle bir topluluk gelecek ki, onlar Kürdistan`da İslam`ı hâkim kılacaklar.` derdi. Ben Peygamber Sevdalılarının Diyarbakır`da düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğe katıldığım zaman, bunların onlar olduğunu gördüm.” İfadelerini kullandı. ( Ebubekir Yavuz- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir