• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Sokak Hayvanları Hastalık ve Tehlike Saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan ilçesinde başıboş sokak hayvanları büyük tehlike saçıyor. Sürüler halinde dolaşan sokak hayvanlarının kontrol altına alınmasını isteyen ilçe halkı yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyor. Geçen hafta bir çocuğun başı boş sokak köpekleri tarafından ısırıldığını ifade eden ilçe sakinleri, daha büyük vakalar meydana gelmeden yetkililerin tedbir almasını istiyor.

"Yetkililerden Çözüm Bekliyoruz"
Yetkililerce tedbir alınmaması nedeniyle her geçen gün sayıları artan sahipsiz hayvanlarla ilgili yıllardır bir gelişme yaşanmamasına tepki gösteren vatandaşlar, konuyla ilgili acil bir önlem alınmasının, hem halk sağlığı hem de hayvanların korunması için, yasal ve vicdani bir sorumluluk olduğunu ifade ettiler.

"Başıboş Hayvanlar Çocuklarımız İçin Büyük Tehlike Arz Ediyor"
Vatandaşlar, "Köpekler kısırlaştırılmadığı için mahalle araları eniklerle dolu. İlçede sürüler halinde gezen köpekler var. Bu sorunla ilgili tedbir alması gerekenler hiçbir adım atmıyorlar. Taşıdıkları hastalıklarla tehlike arz eden köpekler, yiyecek bulamadıkları zaman oldukça saldırgan oluyor. Çocuklarımızın okula gidiş gelişlerinde tehlike ile karşı karşıya kalmaları bizleri tedirgin ediyor. İlçe Kaymakamının konuya duyarlı olmasını bekliyoruz. Belediye, Orman ve Çevre Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü, Hıfzısıhha kurulu, Sağlık Gurup Başkanlığı ve Tarım Müdürlüğü`nün eşgüdümüyle bu sorunun masaya yatırılmasını ve çözüm bulunmasını bekliyoruz." şeklinde konuştular.

İlçe sokaklarında başıboş gezen sahipsiz hayvanlar halk sağlığı ve güvenliğini tehdit ediyor. Geçen hafta Halimepınar Mahallesi İlçe Jandarma Komutanlığı yanında İlçe Jandarma Komutanlığına ait olduğu ileri sürülen köpekler bir çocuğu ayağından ısırdı. Solhan Devlet Hastanesine kaldırılan çocuğun tedavi edildikten sonra taburcu olduğu öğrenildi. Aynı yolu kullanan birçok mahalle sakinin de köpeklerin saldırılarına maruz kaldığı ifade edilirken, "bir önlem alınmaması durumunda başka vakaların bu kadar ucuz atlatılamayacağı" ilçe sakinleri tarafından ısrarla dile getiriliyor.

Sorumsuz ailelerin çocuklarının, sürüler halindeki köpekleri dövüştürmek için gün boyu köpeklerle fiziki temas halinde olduğunu ifade eden mahalle sakinleri yetkililerin bir an önce tedbir almasını istiyor.

Sokak Hayvanları Hastalık Kaynağı

Hayvanlarla temasın, solunum veya oral yol ile bulaşan hastalıklarda sahipsiz sokak hayvanlarının önemli bir etken olduğunu belirten uzmanlar, oldukça tehlikeli olan bakteriyel, paraziter, viral ve mantar kaynaklı hastalıkların yayılmasını önlemek için bu hayvanların kontrol altına alınmasının önemine dikkat çekiyorlar.

Nihat kanat- İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir