• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor. Kurtulmuş'un konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Türkiye Suriye sınırında olan her konuyu yakınen takip etmektedir. Suriye'de olan her konu için Türkiye'nin tedbir alması Türkiye'nin ulusal egemenliği için gereklidir. Orada daha fazla masum insanın kanın akmaması için mücadele edilmektedir. Suriye'de barışı isteyen bütün ülkelerin Rusya'ya karşı sesini yükseltmesi gerekiyor.Yapılan saldırılarda yüzde 90 muhalifler ve siviller vuruluyor.

PYD AÇIKLAMASI
PYD ve DAEŞ unsurlarına verilen karşılık ulusal çıkarlarımız içindir. Bu sorumluluk ve görevin BM'ye Rusya tarafından şikâyet edilmesi anlaşılır bir tavır değildir.

BM'YE SERT TEPKİ
BM savaş suçlarına karşı sesini yükseltmeli. BMGK'da kimin gücü varsa onun sözü geçiyor. BM sadece temennide bulunan bir kuruluş halide dönüşmüştür. Birleşmiş Milletler'in itibarını kurtarmak üyesi olan bütün devletlerin görevidir.

ABD VE RUSYA'YA ÇAĞRI
Hadi bakalım Amerika ve Rusya. Eğer samimiyseniz buyurun birlikte BM Güvenlik Konseyi'ne gidin ve deyin ki 'Suriye'de şu bölgeler uçuşa yasak bölgelerdir ve hiçbir ülke burada uçaklarını uçurmasın.' Eğer gerçekten bir tarafta İsviçre'de ve Almanya'da barış masaları kuruyorsanız, o barış masalarından samimi olarak bir sonuç elde etmeyi umuyorsanız, buyurun burada BM'de de uçuşa yasak bölge ilan ederek savaşın gayri insani boyutlarını hiç olmazsa hemen önleyin ve barış masasının elini güçlendirin."
"Birleşmiş Milletler'de gücü olanın her türlü katliamı yapabileceği bir zemini hazırlayacaksınız hem de ondan sonra barış masasını kurduğunuzu iddia edeceksiniz. Bu çelişkinin ortadan kaldırılması, Birleşmiş Milletler'in itibarının korunması için de zaruridir. Türkiye olarak da bunu bir kere daha açık yüreklilikle dile getiriyoruz, hem Amerika Birleşik Devletleri'ne hem de Rusya'ya, bu tarihi sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Allah muhafaza sorun çözülemez, bu anlamda duyarsız kalınarak uluslararası toplum Suriye meselesinde barışı yakalayamazsa buradaki çatışmaların çok daha uzun süreli çatışmaların habercisi olduğu da aşikardır."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Silopi ilçesinde riskli alanların tespit edilmesi, detaylı son derece titiz bir çalışma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tamamlanmıştır. Burada yapı stoğunun yenilenmesi, sağlıksız yapıların kalitesinin düzeltilmesi perspektifiyle çok ciddi kentsel dönüşüm planı uygulamaya konulacaktır" dedi.

haber7

Bu haberler de ilginizi çekebilir