• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Adana`da 11 PKK`li gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Emniyet Müdürlüğü, dün PKK`ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 11 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Açıklamada, gözaltına alınan kişilerin PKK`nin talimatıyla ‘Öz Yönetim” komiteleri oluşturarak örgüt mahkemeleri kurduğu belirtildi.

Konuyla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “PKK/KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda, ilimizde düzenlenen korsan gösteri eylemlerine katılan, terör örgütünün kırsal alanına eleman temin eden, örgüt yöneticilerinin talimatlarıyla sözde “Öz Yönetim” komiteleri oluşturarak örgüt mahkemeleri kuran, terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) adına faaliyetlerde bulunarak vatandaşları terör örgütü adına tehdit eden ve sosyal paylaşım sitelerinde oluşturdukları profil adreslerinde terör örgütü adına paylaşımlar yaparak terör örgütünün propagandası yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak 14 Şubat 2016 günü düzenlenen operasyon neticesinde  (11) suç şüphelisi şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.” denildi.

Şüphelilerin üst ve ikametlerinde yapılan aramalarla ilgili de bilgi verilen açıklamanın devamında; eylemlerde kullanıldığı belirtilen maske ve sapanlar, çok sayıda tabanca fişeği, pompalı tüfekler ve tüfeklere ait çok sayıda kartuş, biber gazı, içerisinde suç ve suç unsurlarını taşıdığı ileri sürülen bilgisayar hard diskleri, CD/DVD`ler, dizüstü bilgisayar, cep telefonları ile PKK içerisinde silahlı olarak faaliyet yürüten örgüt mensuplarına ait fotoğrafların ele geçirildiği ifade edildi.

Öte yandan, Seyhan ilçesine bağlı Küçük Dikili Mahallesi`nde örgüt adına mahkeme kurdukları iddia edilen PKK`lilerin, bu mahkemeler aracılığıyla vatandaşları tehdit ettikleri, tehdit mektupları gönderilen bazı kişilerin ise iş yerlerinin kundaklandığı öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir