• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Ürdün`de Cuma Gösterisi Çatışmaya Dönüştü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Binlerce Ürdünlü iktidar karşıtı faaliyetlerinin devamı olarak dün, Cuma namazından sonra protesto gösterisi için sokağa döklüdü.
 
Başkent Amman’da güvenlik güçlerinin yoğun olarak bulundukları şartlarda kent merkezindeki Hüseyni camiinin önünden başlayan gösteride göstericiler haykırdıkları sloganlarıyla halkın taleplerini gidermekten aciz kaldıklarından dolayı hükümetin çekilmesi ve Parlamentonun da feshedilmesini istediklerini belirttiler.
 
Ammanlı göstericiler ayrıca, fesat ve yolsuzluklarla mücadele edilmesi, pahalılığın durdurulması, ülkenin yağmalanan mallarının iade edilmesi ve yurtta adaletin sağlanması talebinde bulundu.
 
Ürdün’ün kuzeyindeki Mifrak kentinde de Müslüman Kardeşler grubunun siyasi kanadı olan İslami Amel Cephesi Partisinin daveti üzerine benzeri bir gösteri yüzlerce kişi tarafından düzenlenirken, hükümet taraftarları da aynı saatte gösteri için sokağa çıktı. Böylece iki grubun karşı karşıya gelişi çatışmaya dönüştü ve neticede birkaç kişi yaralandı. Bu arada sivil giyimli güçlerden bir grup da İslami Amel Cephesi Partisinin binasına saldırarak orayı kundakladılar.
 
Benzeri çatışma Zeyban kentinde de yaşandı.
 
farsnews
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir