• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cenevre tiyatrosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Suriye muhalefetinden Saim Muslat, feryat ediyor: “Bizim için kuşatmaların kaldırılması, bombalamaların durması çok önemli. Ama dün akşam bile yeni katliamlar vardı. Uluslararası toplum kör mü, bunları görmüyor mu? Biz buradayız ve bize verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz”

Suriye`deki sorunun çözümü için Cenevre`de düzenlenen görüşmeler Rusya`nın vahşi katliamlarının gölgesinde kaldı. Çözüm için görüşmeler yapılırken bile sivillere, yardım konvoylarına yönelik saldırılar, Rejim ve Rusya`nın imhadan başka bir niyetlerinin olmadığını net olarak ortaya koydu.

Zaten bunu açıklamaktan da geri durmadılar.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, şunları söyledi: “Operasyonların amacı terörist gruplaşmaları yenmek. Teröristler mağlup edilene kadar operasyonlar devam edecek”

“Terörist kim?” diye sorsan herhalde görüşmeye gelen muhalifleri gösterecek. Madem bombalamalar devam edecek, peki bu görüşmelerin anlamı ne?

Dedik ya Amerika ve Rusya`nın ortaklığında sahnelenen bir tiyatro işte.

Amaç çözümden ve barıştan söz ederek alanda direnenlerin zihnini bulandırmak, başka bir şey değil.

Süreç uzatılacak, bu arada bombalamalarla katliama devam edilecek, bölge insansızlaştırılacak.

Rusya ve Baas`ın çözümden anladığı sadece budur ve “Cenevre Tiyatrosu” sadece kandan beslenenlerin vahşi suratını gizlemeye yönelik bir tezgâhtır. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir