• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Heniyye `Uzlaşı Maddeleri Pratikte Belli Olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan İsmail Heniyye, Filistin iç barışının gerçek test yerinin uzlaşı anlaşmasındaki maddelerin hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.
 
Cuma namazından sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Heniyye, “İşler doğru yönde yürüyor. Ancak gerçek deneme pratik adımlarda ortaya çıkacak. Onun için siyasi tutukluların serbest bırakılması, tutuklamalara son verilmesi ve ifadeye çağırmaların son bulması gerekir. Bu konular uzlaşı anlaşması için adeta birer testtir” dedi.
 
Filistinli grupların Perşembe günü Kahire’de yaptıkları toplantıda alınan Hamas ve İslamî Cihad hareketlerinin FKÖ’ye katılması kararının da doğru bir adım olduğunu belirten Heniyye, FKÖ’ye girmenin Filistin Ulusal Meclisi seçimlerine girmenin giriş kapısı olduğunu ifade etti.
 
Heniyye devamla şunları söyledi: “Hamas hareketi ilkeleriyle, siyasetiyle, bakış açısıyla FKÖ’ye giriyor. Bununla birlikte Hamas, kendisini diğer Filistinli gruplarla bir araya getirecek ortak paydayı da arıyor.”
 
Başbakan Heniyye beş yıl aradan sonra ilk kez bazı Arap ülkelerine ziyarette bulunacağını belirterek, ziyaret esnasında bir çok şahsiyet, devrim lideri ve parti temsilcisiyle de bir araya geleceğini söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir