• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Karadavi`nin İhvan`daki krize çözüm önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatından (İhvan), 2009 yılından bu yana değişmeyen idari ve kurumsal yapıyla ilgili iç tüzükte düzenleme yapılması kararı alındığı bildirildi.

İhvan'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi başta olmak üzere İslam dünyasının önde gelenlerinin çözüm önerileri dikkate alınarak iç tüzükte düzenlemelere başlandığı belirtildi.

İhvan'ın iç tüzüğü, teşkilatın 8 Eylül 1945'teki genel kurulunda kabul edilen anayasası olma özelliği taşıyor.

Karadavi, 26 Ocak'ta, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın içinde bulunduğu krizin çözülmesi için yurt içi ve dışındaki kurumların da en hızlı şekilde seçime gidilmesi çağrısı yapmıştı.

Seçim yapılana kadar tüm İhvan mensuplarını, mevcut yönetimin yanında bulunmaya, işbirliği yapmaya ve birbirlerine tahammül göstermeye davet eden Karadavi, medya önünde karşılıklı atışmanın durdurulmasını, bölünmeyi derinleştirecek açıklamalar ve kararlar yayımlanmamasını istemişti.

Bir süredir Müslüman Kardeşler Teşkilatı bünyesinde "barışçıl, pasif" metodu takip eden "gelenekçiler" ile  "barışçıl, aktif" yöntem izlenmesini isteyen "yenilikçiler" arasında anlaşmazlık yaşanıyor. Bu sorun geçen Aralık ayında basın sözcülüğüne yapılan görevlendirme konusunda İngiltere ve Mısır bürolarından farklı açıklamaların yapılmasıyla daha da gün yüzüne çıkmıştı.

Karadavi'nin İhvan'ın içinde bulunduğu kriz için sunduğu çözüm önerisi konusunda uzlaşı sağlandığı da belirtilmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir