• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vanlılar Camilerin Açılmasını İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van da art arda meydan gelen depremler sonrası ağır hasar gören büyük camiler için alternatif oluşturulamayınca müminler Cuma günü sıkıntı yaşıyor. Bu gün kılınan Cuma namazında bir çok kişi camilerde yer bulamadığı için Cuma namazı kılamazken yer yer cemaatin pasajlar içerisine doluştuğu ve camiden ayrı bir imam arkasında namazlarını eda ettikleri gözlendi.

 

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlardan Muttalip Altun, yetkililerin her bir kurum için veya sıradan bir iş için dahi prefabrik yada konteynır kurduğunu, ama camileri unuttuklarını dile getirerek "Bu gün bu toplumumuzun en çok ihtiyaç duyduğu şey manevi destek ve ruhi rahatlıktır. Bunlara giden yolda elbette ki camilerden geçer. Bu gün namaz kılmak için gidecek cami bulamıyoruz. Bu sıkıntı bir an evvel giderilmelidir" diyerek yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya çağırdı.

 

Camilerin kapalı olmasına bir anlam veremediğini belirten Enver Çelik adlı vatandaş ise, "Bu camilerin birçoğu sağlam ve ayaktadır. Böyle bir durumda imamların camilerin her vakit açması ve cemaate gelen insanlara nasihat etmesi gerekmez mi? Bir deprem oldu diye bu ulvi ve bana göre en hayati olan görevi bırakmamak gerekir. Hatta daha fazla sarılarak insanlara örnek olmaları lazımdır. Müftülükten beklentimiz bütün hocalarımızı bu insanlarla ilgilenmesi için görevlendirmesidir. Hatta mümkünse çarşı içine konteynır mescitler kurarak en azından insanlarımızın ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamalarını bekliyoruz" çağrısında bulundu.
 
Fikret Özkan - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir