• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Sur halkına yardımlar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından başlatılan ‘Sur`daki muhacirlere Ensar olalım` kampanyasına kapsamında Diyarbakır`ın Sur ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere bir Şanlıurfa`dan bir TIR daha yardım yapıldı.

STK'lar adına açıklama yapan Murat Koç, İslami STK`lar olarak başlattıkları yardım kampanyasına desteklerinin devam ettiğini belirterek, Şanlıurfa insani sivil toplum kuruluşlarından bir TIR yardımın daha geldiğini bildirdi.

Öncelikle bu yardımları gönderen kardeşlerine teşekkür ettiğini belirten Koç, Sur`da yaşanan sıkıntıların çok büyük olduğunu ve İslami STK`lar olarak yardımlarını sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Şimdiye kadar 6 bin ailenin kendilerine başvurduğunu söyleyen Koç,  “Gerek Diyarbakır`dan gerekse Türkiye`nin her yerinden gelen yardımları ulaştırmaya devam ediyoruz.  Bu İslami çağrıya kulak veren, bizi yalnız bırakmayan ve kardeşlik temelinde bu pratiği geliştiren İslami STK`lara,  insani yardım kuruluşlarına,  duyarlı ve hayırsever insanlara bu vesile ile bir kez daha teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sur`daki  sıkıntılar  bitene kadar kampanyayı sürdürmeye devam edeceklerinin altını çizen Koç,  “Mağdur olan Müslüman halkımıza bu yardımları ulaştırmaya gayret edeceğiz inşallah. Bu açıdan Türkiye`deki tüm STK`lardan insani yardımlarını bekliyoruz. Çünkü bu sıkıntı sadece Diyarbakır`ın sıkıntısı değil, Türkiye`de yaşayan hepimizin ortak sıkıntısıdır.” şeklinde konuştu.   (Yunus Sırat/ M. Sıddık Bilge-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir