• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...
Bingöl'de 278 köy yolu ulaşıma kapalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, il genelinde 278 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin çalışmaları devam ederken, Şehirlerarası yollarda ise Karayollarına bağlı ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Dün gece itibariyle etkili olan kar yağışından sonra merkez ve ilçelere bağlı 278 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 18 greyder, 8 paletli dozer, 9 yükleyici kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme, 5 CSP iş makinası ve yaklaşık 120 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle yollarda çok sayıda araç mahsur kaldı

Dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Bingöl-Erzurum, Bingöl-Diyarbakır ile Bingöl-Elazığ arasında kalan bölgelerde ulaşım zorlukla sağlanıyor.

Bingöl genelinde ve çevre iller ile bağlantılı yollarda yoğun kar yağışı ve oluşan fırtına nedeniyle zincirsiz,  yola çıkan araçların mahsur kaldığı ve zor anlar yaşadığı belirtildi.

Kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarını sürdüren Karayollarına bağlı ekipler, yollarda mahsur kalan araçları da kurtarıyor.

Yoğun kar yağışı kapanan yolların açılması için Karayollarına bağlı ekipler, aralıksız çalışırken,  yüksek kesimlerde oluşan fırtınadan dolayı görüş açısının sıfır olduğu ve karla mücadele çalışmalarının zorluklarla sürdürüldüğü belirtildi.

Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bu gece ve sabah saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, gerek sürücülerin gerekse çiftçilerin tedbirli olmaları istendi. (Nihat Kanat- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir