• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şırnak`ta STK`lar Fransa`yı Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK- Şırnak Memur-Sen ve iş kolları, Anadolu Gençlik Derneği, Kamu Taşeron işçileri derneği, Doğu Güneydoğu Hac Organisazyonu Temsilcileri, Ak Parti ve Saadet Partisi temsilcileri ile Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği nin adına Memur-Sen başkanı Hakan Usal, Fransanın Cezayir katliamını kınayan basın okundu.

Basın bildirisini Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Başkanı Hakan Usal Okudu.

Usal, okuduğu basın bildirisinde; "Cezayir`de, Fransız yönetimi altında 1,5 milyon kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de işkence ve kötü muameleye maruz kalmıştır. Türkiye`nin Ermeniler`e karşı soykırım yaptığını devletin en etkin organlarıyla iddia eden Fransa, söz kendisine geldiginde soykırım bir yana, olaylardaki sorumluluğunu dahi kabul etmiş değildir. Paris hükümetine göre tüm bu olaylar tarihçilere bırakılmalıdır. Cezayir devlet başkanı Abdülaziz Bouteflika ise, Fransa`nın Cezayir`de sadece insanlara karşı değil, insanların kimlikleri ve kültürlerine karşı da bir soykırım uyguladığını bugün dile getirmektedir." dedi.

Usal, "Fransız İşkence tekniği uzmanı Emekli bir Tuğgeneral, hatıralarında en az 1509 kişiyi yargısız infaz ettiğini itiraf ederken, Cezayirli üst düzey bir idareci olan ve Mayıs 1945 Vakfı`nın Başkanı Muhammed El Korso, "Fransızlar ve uluslararası kamuoyu bilmelidir ki Fransa Mayıs 1945`de gerçek bir soykırım işlemiştir" derken, Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Bouteflika da "Cezayir sömürgecilik ve bağımsızlık savaşı dönemlerinde işlenen tüm bu suçların Fransa tarafından kabul edilmesini beklemeyi hiçbir zaman bırakmamıştır" şeklinde konuşurken kendi geçmişinden kaçan Fransa`nın, bu ayıplarını örtemeyeceği bir gerçektir." İfadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisine de seslenen Usal "Bugün buradan TBMM `ne çağrıda bulunuyoruz. Fransa`nın ve dünyanın bu ayıbını en gür ses ile uluslararası komuoyuna ve gündemine getirmek TBMM`nin boyun borcu olmalıdır. Gerekli gelen yaptırımlar ve müeyyideler acilen uygulanmalıdır. Şırnak`taki STK`lar olarak, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunun tarihçilere bırakılmasını, Fransa`nın kendi işine bakmasını, yapacak işi kalmamışsa da geçmişiyle yüzleşmesini öneriyoruz." İfadelerini kullandı.

Basın bildirisi için toplanan grup, Fransa`nın katlettiği Cezayır`lılar için Fatiha Okuduktan sonra sessizce dağıldı.

Emcet Yalçın-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir