Üstad`ın Talebesi Ahmet Aytemur`un Cenazesi Fatih Camisi`nden kaldırıldı
Ahmet Aytimur Ağabey 3 aydır hastahanede yoğun bakımdaydı. 31 Ocak 2016 saat 22.00`de bulunduğu hastahanede teslim-i ruh eyledi.
2 şubat Salı günü Fatih Camiinde ikindi namazını müteakip Diyanet işleri başkanı Prof.dr. Mehmet Görmez hocanın imametinde kılınacak Cenaze namazından sonra, Eyüp Sultan Kabristanına vasiyeti gereği Tahiri Mutlu ağabeyin yanına defnedilecektir.
Ahmet Aytimur kimdir?
Ahmet Aytimur ağabey 1924 yılında Elazığ`da doğdu. 1948`de geldiği İstanbul`da Risale-i Nur ile tanışınca gönlüne Üstad'ı bulmak iştiyakı düştü ve kendisini Emirdağ`da ziyaret etti. O andan itibaren de çoluk çocuk sahibi olmak, mal mülk edinme gibi bütün dünya emellerini bir tarafa iterek hayatını bütünüyle Risale-i Nur`a vakfetti.
İstanbul`daki meşhur dâvâya konu olan Gençlik Rehberi`ni 1950`de Ramazan Tuncay, Hafız Emin, Muhsin Alev ve Ziya Arun ile birlikte bastılar. 1956`dan itibaren İstanbul`da matbaalarda devam eden neşriyat hizmetlerinde, Risale-i Nur`un bir nâşiri olarak vazife aldı. Bediüzzaman`ın “Yeminle söylüyorum, Ahmet Aytimur`u on şeyhülislâma değişmem” şeklindeki iltifatına mazhar oldu. Üstadın vasiyetnamesinde adı geçen vârisler arasındadır.
***
Üstad`ın Ahmet Aytimur ağabeyle birlikte diğer bazı talebelerini vâris olarak tayin eden mektubu:
Aziz, sıddık kardeşlerim ve vârislerim,
Ecel gizli olmasından, vasiyetname yazmak sünnettir. Benim metrukâtım ve Risale-i Nur`dan olan benim hususî kitaplarım ve güzel ciltlenmiş mecmualarım ve sair şeylerimin bütününü, Gül ve Nur fabrikalarının heyetine, başta Hüsrev ve Tahirî olarak o heyetten on iki {Kardeşim Abdülmecid, Zübeyr, Mustafa Sungur, Ceylan, Mehmed Kaya, Hüsnü, Bayram, Rüşdü, Abdullah, Ahmet Aytimur, Âtıf, Tillo`lu Said, Mustafa, Mustafa, Seyyid Sâlih} kahraman kardeşlerime vasiyet ediyorum. Onlara bırakıyorum ki, emr-i Hak olan ecelim geldiği zaman, benim arkamda o metrukâtım, benim bedelime o sadık ve mübarek ellerde hizmet-i Nuriye ve imaniyede çalışsın ve istimal edilsin.
Kardeşlerim, bu vasiyetten telâş etmeyiniz. Ben, teessürattan ve dokuz defa zehirlenmekten, pek çok zayıf olmakla beraber; gizli münafıkların desiselerle müteaddid suikastleri için bu vasiyeti yazdım. Merak etmeyiniz, inayet-i Rabbaniye ve hıfz-ı İlâhî devam ediyor.
اَلْبَاقِى هُوَ الْبَاقِى
Kardeşiniz Said Nursî
[İstanbul İlim ve Kültür Vakfı`nın Emirdağ Yılları‘ndan]