• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
Van`da yürüyüş ve miting alanları yeniden belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Van`da, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3. Maddesinde öngörülen hükümler uyarınca; 2911 sayılı kanun hükümleri çerçevesinde düzenlenecek açık hava toplantılarında, yasal olmayan gösteri yürüyüşlerinin azaltılabilmesi gayesi ile kamu güvenliğini ve düzenini olumsuz yönde etkilemeyecek, bütün imkanları zorlayacak şekilde çok sayıda alternatif yerler, alanlar ve güzergahların tespit edilmesi gerektiğinden, 2911 sayılı kanun ve aynı kanunun uygulanması hakkında yönetmelik gereği yapılacak olan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Güzergahları belli oldu." denildi.

İşte yeni toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahları:

1 . Miting Alanı : Atatürk Kültür Parkı

Yürüyüş Toplanma Yeri : Melen Caddesi Medikal Park Hastanesinden Kale istikameti yönünde 100 metre ilerisi.

Yürüyüş Güzergâhı : Melen Caddesi Medikal Park Hastanesinden Kale istikameti yönünde 100 metre ilerisi, Kültür 1.Sokak üzerinden miting alanına varış, yaklaşık mesafe 1 kilometre

Miting Toplanma Alanı : Selimbey Mahallesi 80 Pafta. 139 Ada, 4 Parselde bulunan Tapu kaydı Van Büyükşehir Belediyesinde bulunan 25 bin 840 metre karelik alan.

Dağılım Güzergâhı : Balık Bendi Sokak üzerinden Derviş Demircioğlu Caddesi Gülhane Sokak istikametlerine, Terzioğlu Cadddesi Kültür 1. Sok. üzerinden Melen Caddesi istikametleri olarak belirlendi.

2.Miting Alanı : Mustafa Altaylı Parkı Kavşağı

Yürüyüş Toplanma Yeri : Sıhke Caddesi Semaverli Kavşak yanı

Yürüyüş Güzergâhı : Semaverli Kavşak yanı Sıhke Caddesi üzeri, yaklaşık mesafe 1 kilometre

Miting Toplanma Alanı : Vali Mithat Bey Mahallesi Sıhke Caddesi, Eski Cezaevi Sokak ile Altaylı Sokağın kesiştiği nokta.

Dağılım Güzergâhı : Sıhke Caddesi üzerinden İki Nisan Sokak, Ekinci İki Sokak, Trafik Sokak, Altaylı Sokak, Meşeli Sokak, Meşeli İki Sokak, Hamzadayı Sokak, Mühacir Sokak, A.Gazi Sokak, Eski Cezaevi Sokak ve Ercişli Emrah Sokak istikametlerine

3. Miting Alanı : Kültür Kavşağı
Yürüyüş Toplanma Yeri : Kültür Kavşağı

Yürüyüş Güzergâhı : Kültür Kavşağı. Milli Egemenlik Caddesi. Timur Paşa Caddesi, Ferhat Sokak, yaklaşık mesafe 1 kilometre

Miting Toplanma Alanı : Erek Dağı Caddesi, Hidayet Caddesi, Ferhat Sokak kesişme yeri

Dağılım Güzergâhı : Erek Dağı Caddesi, Hidayet Caddesi, Timur Paşa Caddesi ve Hacıbekir Kavşağı istikametlerine, şeklinde düzenlenmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Ayrıca; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 26'ncı maddesi ve bu Kanunun uygulanmasına dair Yönetmeliğin 3'ncü maddesi uyarınca propaganda amacına yönelik afiş ve pankartların Belediye'den resmi belgelerle kiralanan billboardlar aracılığıyla ilan edilmesi gerektiği ifade edilerek, "İpekyolu, İki Nisan, Kazım Karabekir (Maraş), Cumhuriyet, Sıhke, Milli Egemenlik ve İskele Caddeleri üzerine asılması ilan olunur. ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir