• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Türkiye genelinde hava sıcaklığı artacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; akşam saatlerinden itibaren Antalya ve Muğla çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının Türkiye genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, zamanla Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli(30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu belirtilirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Muğla kıyılarının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 5/12

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 0/9

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 7/15

Adana: Parçalı ve az bulutlu 3/16

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu -2/10

Batman: Parçalı ve az bulutlu -1/10

Van: Parçalı ve az bulutlu -8/3  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir