• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Ceyhan ve İmamoğlu ilçelerinde siyer sınavına yer engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunca Türkiye genelinde 31 Ocak 2016 tarihinde düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavına 100 bine yakın kişi katılacağı belirtilirken bazı kesimlerce etkinliğe olan tahammülsüzlük ve engellemeler de dikkat çekti.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün siyer sınavı için yer tahsis etmemesinin ardından Adana`nın Ceyhan ve İmamoğlu ilçelerinde de aynı şekilde engelci uygulamaların olduğu ortaya çıktı.

Söz konusu İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine siyer sınavı için yer tahsisi taleplerinin ret edildiğini belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğü yetkilileri, siyer sınavı için Adana`nın merkez Seyhan ilçesinde 3 okul tahsisi yapılırken Ceyhan ve İmamoğlu Milli Eğitim Müdürlüklerinin yer vermemesinin siyer sınavına engel ve tahammülsüzlük olarak yorumlandığını ifade ettiler.

Ceyhan ve İmamoğlu Milli Eğitim Müdürlüklerinin tutumlarına tepki gösteren platform yetkilileri, “Okullar hayat olsun, projesi kapsamında çeşitli STK`lar tarafından düzenlenen etkinlikler için okul tahsis edilirken Peygamber Sevdalıları Platformunca Türkiye genelinde 100 bine yakın kişinin katılacağı Kutlu Doğum Siyer Sınavına yer engeli çıkartılması manidardır. Ayrıca Adana`nın bir ilinde siyer sınavına okul verilirken diğer iki ilinde, oranın İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından engel çıkartılması bazı kesimlerin halen İslami faaliyetlere karşı olmak ve art niyetle hareket etmekten başka bir şeyle izah edilemez.” diye belirttiler.

Söz konusu siyer sınavına karşı tutumla ilgili Adana milletvekillerini telefonla arayarak bilgilendirmede bulunduklarını ancak herhangi bir gelişmenin olmadığını dile getiren platform yetkilileri, “Ceyhan ve İmamoğlu ilçelerinde ilgili kurumlarca yer tahsisi yapılmaması Peygamber sevdasına engel olamayacaktır. Geçtiğimiz yıllarda da aynı tahammülsüzlüklere engellemelere rağmen siyer sınavımızı yaptık bu sene de İnşallah yapacağız. Sınava başvuran yüzlerce Peygamber sevdalısı için kiraladığımız bir mekanda sınavımız gerçekleşecektir.”şeklinde bilgilendirmede bulundular. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir