• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Bakan Eroğlu: GAP 2019`da bitecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`da yapılması planlanan toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmak için Şanlıurfa`ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

Valilikte, Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük tarafından Eroğlun`a, GAP projesi hakkında kısa bilgiler verildi. Vali Küçük, Eroğlu`na hediye olarak bir Şanlıurfa portresi verirken, Eroğlu ise Vali İzzettin Küçük`e Bakanlık tarafından verilen plaketi takdim etti.

Daha sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen Eroğlu, GAP projesi kapsamında yaptıkları yatırımları anlattı.

Şanlıurfa`ya 476 Milyon TL değerinde 16 yeni müjde ile geldiğini ifade eden Eroğlu, “Urfa`ya o kadar çok önem veriyoruz ki bu ilimize iki yeni müdürlük verdik. Biri Orman Bölge Müdürlüğü ki bununla Urfa`nın her yerini yemyeşil yapacağız. Diğeri ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü. Gelibolu yarımadası Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilecek oradaki bölge müdürlüğünü tamamen buraya taşıdık.” dedi.

GAP, 2019 yılında bitiriliyor

GAP projelerine 2019 yılına kadar 27 milyar TL ödenek ayrılacağını ifade eden Eroğlu, GAP`ın 2019 yılında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Eroğlu konuşmasının devamında, “Toplam 10 milyon 580 bin dekar sulama alanına sahip GAP'ı 2019 yılında tamamlayacağız. GAP'la bölgede yaşayan vatandaşlarımıza yılda 519 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlayarak, 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyaçlarını teminat altına aldık. Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Siirt, Şırnak, Diyarbakır ve Mardin şehirlerimizin su meselesini kökünden çözdük.” ifadelerine yer verdi.

Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “GAP'ın ekonomik açıdan da bölgeye ciddi kalkınma sağlayacak. Sulamada 2.2 milyar dolar, enerjide 4 milyar dolar ve içme suyunda 490 milyon dolar katkı sağlayacağız. Sulama, içme suyu ve enerji maksatlı projelerden oluşan GAP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 6,7 milyar dolar katkı sağlayacak ve bu proje ile 1milyon 270 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.”

Bölgede devam eden çatışmalar nedeniyle Ilısu Barajı yapımında sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Eroğlu, Ilısu Barajı'nı PKK`nın zulmüne uğratmayacaklarını söyledi. (Ramazan Casuk, Osman Gülebak- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir