• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
"Okullarda `Medya okuryazarlığı` dersleri verilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Mardin TOKİ İlköğretim Okulu`nda “Teknoloji Bağımlılığı” konusunda bir seminer verdi.

“Birlikte mücadele edilmesi gerekir”

Zararlı alışkanlıkların sadece ülkemizde değil bütün dünyada çok kötü sonuçlar doğurduğunu vurgulayan Şube Başkanı Günlüoğlu, bu konuda hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Teknolojinin insanlar üzerindeki bağımlılığına değinen Günlüoğlu, özellikle günümüzde çok yaygın hale gelen teknoloji bağımlılığının sinsi bir şekilde insanların hayatını kuşattığını söyledi.

“Okullarda ‘Medya okuryazarlığı` dersleri verilmeli”

Günlüoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Teknoloji bağımlığı ilaç gibidir, insanlar üzerinde yan etkileri de vardır. Eğer gerektiği dozda ve miktarda alınmaz ise bağımlılık her geçen gün daha da artacak altından kalkılmayacak bir hal alacaktır. Bizler her zaman ifade ettiğimiz gibi Yeşilay Cemiyeti olarak teknolojiye karşı değiliz, ancak ölçülü bir şekilde kullanılmasından yanayız. Aksi takdirde teknoloji kullanıcılarına faydadan çok zarar vermeye başlayacaktır. Bu nedenle çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından uzak tutmalıyız. Hatta bugün birçok gelişmiş ülkede teknoloji bağımlığını tedavi merkezleri açılmıştır. Okullarda da ‘Medya okuryazarlığı` adında dersler okutulmaya başlanmıştır.” (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir