• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
İmam Hatip okuluna molotoflu saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da PKK`liler tarafından Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırıda okul binasında maddi hasar oluştu.

Edinilen bilgilere göre olay, 22 Ocak Cuma Günü saat 20.15 sıralarında meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde yüzleri maskeli 3 PKK`li Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine artarda 3 molotof kokteyl atıyor. Saldırı esnasında PKK`lilerin biri kendini yakıyor. Saldırının ardından PKK`liler olay yerinden uzaklaşıyor.

Saldırıda okulun duvarına isabet molotof kokteyller elektrik tesisatının kablolarına zarar erdi.

Yapılan saldırı hakkında açıklamalarda bulunan Yenişehir Kız İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Muzaffer Beber, okulun bulunduğu yerin güvenli olmadığını belirtti.

“Okulun güvenlik olarak çok büyük bir açığı var”

Okulun saldırılara açık olduğunu belirten Yenişehir Kız İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Beber, “Okulumuz şu anda Diyarbakır`ın en ücra köşesinde ve aynı zamanda sadece kızların olduğu bir okul. Bundan dolayı geliş gidişler öğrenciler için problem oluyor, okuldan anayola gidene kadar yaklaşık bir buçuk kilometre mesafe tamamen güvenlikten yoksun. Okulun güvenlik olarak çok büyük bir açığı var. Buradan rahatlıkla sadece molotoflu değil başka saldırılar da olma ihtimalleri çok yüksek.” dedi.

“Bu öğrencilerin başına gelebilecek herhangi bir olay ve musibetin sorumluluğu ağır olur”

Okulun daha güvenli bir yere taşınması çağrısında bulunan Beber, şöyle devam etti: “Şehitlikte çok güzel, güvenli bilinen ve görünen şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü`nün bahçesinde bulunan daha önce eğitim fakültesi olarak kullanılan binalar var ve bu binalar boş. Acilen bu okulun oraya taşınması elzemdir. Bu öğrencilerin başına gelebilecek herhangi bir olay ve musibetin sorumluluğu ağır olur. Hiç kimse bunun sorumluluğundan bunun vebalinden kendini sıyıramaz, kendini kurtaramaz. Halkımızın derhal buna tepki göstermesi gerekiyor.” (M. Hüseyin Temel, Hakkı Yavuz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir