• DOLAR 32.449
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2442.924
  • ...
Diyarbakır Müftülüğünden lise öğrencilerine siyer sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kent genelinde lise öğrencilerine yönelik ‘Hz. Peygamber`in İzinde` adlı umre ödüllü siyer sınavı gerçekleştirilecek.

2016 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılacak sınavda il geneli ilk 21`e giren öğrenciler umre ile ödüllendirilecek. Öğrenciler, 11 Mart 2016 tarihine kadar okul müdürlüklerine dilekçeyle müracaat edip sınava katılabilecekler

Konuya ilişkin bilgi veren Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, 6 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek sınav için kitapların ücretsiz dağıtılacağını söyledi.

Siyer sınavının 75 sorudan oluşacağını belirten İşliyen, “Sınav sorularının değerlendirilmesi neticesinde il genelinde ilk 21`e katılan gençlerimizi il müftülüğü olarak umreye götüreceğiz. Diyarbakır`ın plakası 21 olduğu için 21 rakamını özellikle seçtik. Bundan maksadımız gençlerimizi manevi değerleriyle buluşturmaktır. Biz inanıyoruz ki güzel ahlakın, doğruluğun, her türlü erdemin ve güzelliğin kaynağı âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed`dir. Hazreti Peygamber öğrenildikçe, ahlakı anlaşıldıkça ve yaşandıkça toplumun daha ahlaklı bireylerden teşekkül eden bir toplum haline geleceğine inancımızın neticesinde böyle bir yarışmayı tertip ediyoruz.” dedi.

Bütün öğrencilerden sınava katılım göstermelerini isteyen İşliyen, şunları söyledi: “Biz sahabeler, peygamberler şehrindeyiz. Diyarbakır, topraklarında barındırdığı büyük insanlarla, peygamberlerle, fetih için buraya gelip de burada ebedi âleme göçen yüzlerce sahabenin bulunmasıyla mübarek bir şehirdir. Onun için yarışmanın bütün illerimizde anlamlı olduğunu ama Diyarbakır`da daha bir anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Bütün öğrencilerimizden yarışmaya katılmalarını hassaten rica ediyorum. Bütün öğretmen arkadaşlarımızdan, gençlerimizin yarışmaya katılmalarını teşvik etmelerini istirham ediyorum. Bütün velilerden, gençlerimizle birlikte okuması çok kolay ve kısa olan kitabı evde bir sohbet üslubu içerisinde okumayı temenni ediyorum.”

Öte yandan Diyarbakır İl Müftlüğü tarafından, çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle Sur ve Silvan ilçesinden göç eden vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyası hakkında da bilgi veren İşliyen, bu kapsamda 216 bin 523TL toplandığını aktardı. (Hamza Adiyaman- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir