• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Zorunlu trafik sigortası taksicilere kontak kapattıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zorunlu trafik sigortalarına gelen zammın birçok kesimi etkilediği gibi özellikle ticari taksi işletmelerini de etkilediğini belirten Batman Ticari Taksiciler Dernek Başkanı Evren Yıldız, sigorta zamlarından en çok taksicilerin etkilendiğini belirtti.

Poliçe yenilemek isteyen araç sahiplerinin bir önceki yıla göre yüzde 500 üzeri bir oranda zammı görünce ne yapacağını şaşırdığını belirten Yıldız, zorunlu trafik sigortası ile önlerine büyük bir engel konulduğunu söyledi.

Taksiciler olarak sigorta mağduru olduklarını ifade eden Yıldız, “Geçen sene yaptığımız trafik sigorta poliçeleri 783 TL iken, bu sene yüzde 500 üzeri bir artışla karşı karşıya gelerek 4 bin 309 TL ödedik. Bundan dolayı trafik sigortalarımızı yatırmada çok zorluk çekiyoruz. Sigortamızı yapmadığımız taktirde trafik ekipleri kontrol esnasında araçlarımızı bağlamak zorunda kalıyorlar. Bundan dolayı çok zor durumdayız ve mağduriyetlerimiz çok büyüktür. İlgili makamlara başvurduk ve bu sorunun biran evvel sonuçlanmasını bekliyoruz.” dedi.

Kontak kapatma derecesine geldiklerini söyleyen Yıldız, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Piyasalar çok kötü olduğundan dolayı iş yapamaz hale gelmişiz. Zorunlu trafik sigortasıyla tamamıyla mağdur durumdayız. Batman`da 19 noktada bekleme noktamız ve toplam 150 resmi taksimiz var. Bu araçlarımızda yaklaşık 300 personel çalışmaktadır. Bu 300 personelimizin mağduriyetleri söz konusudur. Ayrıca her bir personelinin yaklaşık 7 nüfusu var. Eğer bu 300 insanın sıkıntıları giderilmezse yaklaşık 2 bin insanın mağduriyeti söz konusudur. Bundan dolayı yetkililerimizden büyüklerimizden bir an evvel bu işin çözülmesini istiyoruz.”

5 kişilik bir aile reisi olduğunu dile getiren Faysal Engin isimli ticari taksi şoförü de,“Geçen sene ile bu senenin trafik sigortanın arasında çok büyük bir artış var. Bu fiyatın yükseltilmesini anlamadık. Bir sene boyunca ne hasarım var ne bir şeyim var. Öyle bir duruma gelmişiz ki artık bu mesleği bırakmak zorunda kalacağız. Bu meslek bizlere bir şey kazandırmıyor artık. Gereken neyse yetkililerden yapmalarını bekliyoruz.” dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir