• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Şanlıurfa tarım yatırımları projelerinde birinci sırada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu 2016 Yılı 1. Dönem Genel Değerlendirme toplantısında konuşan Vali İzzettin Küçük,  Şanlıurfa'nın 90 proje ile tarım yatırımları proje sayısı bakımından birinci sırada olduğunu belirterek, "Merkezi bütçe ödeneğinin tahsisi açısından ilimize gelen ödeneğin yüzde 50`ye yakınını almıştır." ifadelerine yer verdi.

Reform paketinden de söz eden Küçük, “Reformun Şanlıurfa`ya çok iyi yansımaları olacaktır. Yatırım hızını müspet yünde etkileyecek bir adımdır. Ayrıca Tarım Bakanlığı gibi çok önemli bir bakanlık Şanlıurfa`dadır.  Tarım alınanda da çok ciddi iyileştirmeler, teşvikler ve teknik altyapı desteğinin olacağını inanıyorum." dedi.

Gençlere yönelik faaliyetlerin de olacağını belirten Vali Küçük, eğitim konusunda adımlar atacaklarını dile getirerek, “2016 yılında 100 tane yeni okul yapılacaktır. Ayrıca öğretmenlerimizle ilgili iç eğitimi hızlandıracağız. Hızla eğitim üst sıralarına geçeceğiz. Kırsal kesimdeki eğitim seviyesinin düşüklüğünde gerideyiz. Peki kırsal kesim neden bu şekildedir. Şöyle ki tarım zamanı gelince pek çok öğrencimiz okulunu bırakıyor. Veya sonbahar gelince okulu erken bırakıyor. Bu bir mazeret değil orayı da hızla toparlamalıyız.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'da genel olarak yatırımların tarım, ulaştırma, sağlık ve eğitim sektöründe yoğunlaştığını belirten Vali Küçük son olarak, toplam proje bedelleriyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Proje bedellerinin yüzde 49,11`i tarım, yüzde 18,76`sı ulaştırma, yüzde 16,36`sı sağlık, yüzde 1,41`i eğitim, yüzde 14,36`sı diğer kamu hizmetleri ve diğer sektörlere aittir."  (Ramazan Casuk - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir