• DOLAR 34.229
  • EURO 37.926
  • ALTIN 2919.498
  • ...
Meteorolojiden buzlanma ve don olayı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Elazığ, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklenirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Hava sıcaklığının ülkenin İç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Az bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu, Sivas ve Eskişehir çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde, gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı -4/2

Ankara: Parçalı ve az bulutlu -16/-5

İzmir: Az bulutlu ve açık -1/5

Adana: Parçalı ve az bulutlu 1/8

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -3/1

Batman: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -2/3

Van: Kar yağışlı -7/0 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir