• DOLAR 34.213
  • EURO 37.819
  • ALTIN 2916.35
  • ...
`Güçbirliği Platformu` ilk toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya, Van milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörü, meslek kuruluşları, meslek odaları başkanları, iş dünyası ile sanayi kuruluşu temsilcileri, sendika, vakıf ve basın kuruluşu temsilcileri katıldı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan ve DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci`nin sunumları ile başlayan toplantıda eski Başbakan Yardımcısı ve Van Milletvekili Beşir Atalay bir konuşma yaptı.

"Siyaset ve farklılıklar bir kenara bırakılsın"

Konuşmasında siyasetin ve farklılıkların bir kenara bırakılarak tüm kesimlerin kentin başarısı için bir araya gelmesi gerektiğini belirten  Atalay, "Siyaset ve farklılıklar bir kenara bırakılsın, kent düşünülsün ve herkes tek vücut olsun. Bunu yapabilen iller başarılı olan kentlerdir. Bütün kesimlerin bir araya gelmesi ve kenti sahiplenmesi, burada bütün konuların tartışılması önemli bir husus. Bu platformda, Van'ın her alanda etkili isimlerini bir araya getirmek istedik. “  dedi.

Atalay, bir ildeki birlikteliğin önemine de değinerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bir kent kendi içinde ne kadar bütünleşirse, kendi içinde gelişmesi o kadar başarılı olur. Bu toplantılar herkesin kent hakkında bilgilenmesini de sağlıyor. Meselelerin ne olduğunu herkes biliyor. Burada kentin ana meseleleri belirlenecek ve görevli olan birimler bilgilendirilecek. Birkaç toplantı sonra bu çalışmaların faydasını göreceğiz. Van dışındaki kesimleri de kenti ilgilendiren konuların içine almayı düşünüyoruz. Yatırımlarımız, ticaretimiz, sınır kapıları, eğitim, ekonomi gibi tüm konuları değerlendireceğimiz toplantılar yapacağız."

"Patform tamamen sivil bir oluşumdur"

Van Güçbirliği Platformu Yönetim Kurulu Başkanı ve Van Valisi İbrahim Taşyapan da yaptığı konuşmada, Güçbirliği Platformu'nun tamamen sivil bir oluşum olduğuna dikkat çekerek, “Bizler de bu platformu organize ettik. Fikir babası Sayın Beşir Atalay'dı. Bu platforma ilimizin bütün önemli temsilcilerini davet ettik. Bütün belediye başkanlarımız, diğer kurumlarımız davet edildi. 75 kişilik bir heyet belirledik. Çağrılarımız isme yapıldı. Bugün 45 kişinin üzerinde katılım var. Burası tamamen sivil bir oluşumdur. İlimizle ilgili tüm kalkınma fikirlerinin masaya yatırılacağı bir mekanizmadır. Burada her türlü konu konuşulabilecektir. Tüm sektörleri ilgilendiren konuları burada konuşacağız, gerekli mekanizmalara taşımak için gayretlerimiz olacak ve takipçisi olacağız. Mecliste grubu bulunan bütün siyasi parti başkanlarımızı da davet ettik. Güçbirliği, bizim arkamızda olan bir birlik olacak. Projenin fikir babası olması nedeniyle de Mütevelli Heyet Başkanının Beşir Atalay olmasını arzu ettik.” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca Van Valisi İbrahim Taşyapan, ili tanıtan bir sunum yaptı.

Toplantı katılımcılara söz hakkı verilmesiyle sona ererken, davet edilmelerine rağmen HDP kanadından kimsenin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir