• DOLAR 34.246
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2927.21
  • ...
Van`daki baskında 1 PKK`li intihar etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu İlçesi Selimbey Mahallesi'nde bulunan Güngör Sitesi'nin 5. katındaki bir daireye yapılan baskında PKK'li olduğu belirtilen bir şahıs ölü olarak ele geçirilirken aynı apartmanda bulunan 4 kişi ise gözaltına alındı

Konuyla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, İpekyolu İlçesi Selimbey Mahallesi Melen Caddesi'nde bulunan binada PKK/KCK mensuplarının kaldığı yönünde ihbar alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin belirtilen adres için arama ve el koyma kararı talebinde bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi;

"2015'te Kapıköy'de kaçırılan memurun silahıyla kendini vurmuş"

"Gecikmesinde sakınca bulunan hal nedeniyle görevli Cumhuriyet Savcısınca, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine arama ve el koyma kararı verilmiştir. Güvenlik güçleri, kararın uygulanması amacıyla söz konusu adrese gittiğinde, güvenlik güçlerinin geldiğinden haberdar olan ve emniyetçe yapılan araştırmalara göre, 'Serkan' kod adlı olduğu belirlenen Van'ın Özalp ilçesi nüfusuna kayıtlı N.T. isimli şüpheli, kaldığı evin teras kısmına çıkmıştır. Şahıs, 2015 yılı içinde Sınır Kapısı'nda çalışan ve PKK/KCK terör örgütünce kaçırılan gümrük muhafaza memuru V.Y isimli görevliden gasp edilen tabancayla başına tek el ateş etmek suretiyle intihar etmiştir. Olay yerinde şüpheliden  2 adet patlamamış el bombası ele geçirilmiştir."

Açıklamanın devamında ise olayın ardından Van Barosuna bağlı iki avukatın katılımıyla ölü muayene işlemi yapıldığı ifade edilerek, "Otopsi neticesinde N.T isimli şahsın başındaki ateşli silah yarasının, bitişik atış mesafesinden yapıldığı ve bu yaralanma neticesinde öldüğü tespit edilmiştir. İşlemlerin ardından N.T'ye ait ceset ailesine verilmiştir. Olayla ilgili soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan aynı olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 kişinin ise gözaltına alındığı öğrenildi.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir