• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Adanalı STK`lardan Sur halkına yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`daki İslami STK`larca başlatılan “Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım”  kampanyasına bir destek de Adana`dan geldi. Bölgede süren şiddet olayları sonrası mağduriyet yaşayan halk için ortak yardım çalışması başlatan Adana`daki İslami sivil toplum kuruluşları, topladıkları gıda, temizlik ve giyim türü malzemeleri, Sur ilçe halkına dağıtılmak üzere bölgeye gönderdi.

Yardım çalışması hakkında bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Abidin Serin, bir ayı aşkın süredir bölgede devam eden çatışmalar sonrası halkın büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekti.

Diyarbakır`daki İslami STK`larca başlatılan “Sur`daki Muhacirlere Ensar Olalım” isimli kampanyaya destek vermek için Adana`daki onlarca STK ile çalışma başlattıklarını belirten Serin, kısa sürede bir kamyon dolusu gıda, temizlik ve giyim türü malzeme toplandığını kaydetti. Serin, gece yüklenen malzemelerini Pazar sabahı Diyarbakır`a ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Malzemelerin bölge halkına dağıtılmak üzere Diyarbakır`daki STK`lara teslim edileceğini ifade eden Serin, yardım çalışmasına destek veren STK`lara da teşekkür etti.

Diyarbakır`da zulüm altında evlerini terk eden bir halk olduğunu ve bu insanların kendilerine batıdan uzanacak bir ‘Ensar` elini gözlediklerini belirten Serin, bölge halkına yönelik yardım çalışmalarının süreceğini vurguladı. (Ayhan Kaya- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir