• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
STK`lardan okula bombalı saldırıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesinde bulunan Çelebi Eser Ortaokulunda saat 08.20 sıralarında, karne dağıtımı esnasında okula atılan ses bombasının patlaması sonucunda 5 öğrenci yaralandı. Olayı sert bir dille kınayan STK temsilcileri, karanlık yapıların ilim yuvalarını hedef aldıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Memur Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş, İkra Der Başkanı Murat Aslan ve Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Recep Güneş,  öğrencilerin ve eğitim yuvalarının hedef alınmasına tepki göstererek, karanlık yapıların ilim yuvalarını hedef aldıklarını söylediler.

Eğitimin işlevsiz kılmak istendiğini belirten Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş, öğrencilerin hedef alınmasını kınadı. Karanlık yapıların eğitim yuvalarını hedef aldığını söyleyen Memiş, “Eğitimi işlevsiz kılmak için eğitim yuvaları her zaman hedeftedir. Bundan dolayıdır ki bu tür karanlık yapılar, ilim yuvalarını hedef alıyor. Bu tür karanlık yapılar emellerine ulaşamayacaktır. Yapılan saldırıları nefretle ve şiddetle kınıyoruz.” dedi.

“Bu nasıl bir savaş ki çocukları hedef alıyor”

5 öğrencinin yaralandığı saldırıya tepki gösteren İkra Eğitim, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra Eğitim-Der) Başkanı Murat Arslan, çatışmalar nedeniyle öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitimlerine devam edemediklerini ifade etti.

“Okulları yakan, öğrencileri yaralayan bir zihniyetten her türlü kötülük beklenebilir.” diyen Arslan, “Bu nasıl bir savaş ki çocukları hedef alıyor. Eğitim ve öğretimin olduğu yerlerde çocukların kötülüklere araç olmayacağı bellidir. Ancak, okulların olmaması ve çocukların başıboş gezmesi birilerinin işine gelecektir. Dolayısıyla bu planlı bir saldırıdır.” şeklinde konuştu.

 “Bu saldırı bardağı taşıran son damladır”

Saldırıyı sert bir dille kınayan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş ise “Örgütün din ile problemi olduğu aşikârdır. Eğitime olan düşmanlığı da gün yüzüne çıktı. Bu okullara ve öğrencilere yapılan ilk saldırı değil. Belli ki son da olmayacak. Ancak bu saldırı bardağı taşıran son damladır. Bu saldırı direk olarak öğrencileri hedef almıştır. Daha önce eğitim yuvaları şimdi de direk öğrencilere yönelik gerçekleşiyor. Bu saldırı örgütün ne kadar gözü dönmüş ve cahil olduklarını kanıtladı. Burada devletin gerekli tedbiri alması gerekirdi. Örgütün yıllarca silah biriktirmesine, şehri silah depolamasına izin vermesine göz yuman devletin de zaafiyeti önemli ölçüde söz konusudur.” diye konuştu. (M. Sıddık Bilge, Yunus Sırat- İLKHA)                      

Bu haberler de ilginizi çekebilir