• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İslami STK`lardan Sur halkına 2 TIR daha yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan ‘Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım' kampanyası kapsamında Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere 2 TIR yardım yapıldı.

STK'lar adına açıklama yapan Murat Koç, Sur halkının gerçekten büyük sıkıntılar yaşadığını, çatışmalar nedeniyle halkın büyük bir kısmının evlerine dönemediğini ve Diyarbakır`ın muhtelif yerlerinde yaşamlarını sürdürdüklerine dikkat çekti.

Yapılan yardımlar içerisinde temel ihtiyaç malzemeleri,  gıda,  battaniye, elektrikli soba, çocuk bezi ve hijyen paketi gibi malzemelerin olduğunu belirten Koç,  “Biz İslami STK`lar olarak Muhacir kardeşlerimize Ensar olalım çağrımızı devam ettiriyoruz. Bu açıdan bu kampanyaya İslami kardeşlik ve İslami hukuk içerisinde katkı sunan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.  Tüm halkımıza hayırsever vatandaşlarımıza ve tüm yardım kuruluşlarına sesleniyoruz. Sur halkı hala yardıma ihtiyaç duyuyor ve Sur halkına bizler el uzatmadığımız takdirde çok büyük sıkıntılar yaşayacaklarının altını çiziyoruz. Batıdaki kardeşlerimizin de bu kampanyaya destek vermesi için sesimizi duymalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hükümete de seslenen Koç, “İnsanların mağduriyetini gidermeye yönelik hükümetin attığı adımları pek yeterli bulmuyoruz. Eğitim sıkıntısı devam ediyor, hükümetin buraya yaptığı yardımlar ne yazık ki çok yetersiz. Sur halkının mağduriyetinin daha fazla derinleşmemesi için hükümetin acilen daha fazla ve daha yoğun çalışması ve bu halkın mağduriyetini bir an önce giderilmesi gerekiyor.”  şeklide konuştu   (Yunus Sırat, M.Sıddık Bilge - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir