• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
Kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçeleri, Kütahya, Afyon, Denizli, Diyarbakır ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Kocaeli, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklenirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ile 8 derece) olmak üzere azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Ege: Çok bulutlu, Denizli çevrelerinin yağmur, Kütahya ve Afyon çevrelerinin zamanla hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile zamanla Bingöl, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla Diyarbakır çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı 2/4

Ankara: Çok bulutlu, zamanla hafif kar yağışlı -2/1

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 2/9

Adana: Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8/15

Diyarbakır: Çok bulutlu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 2/8

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 2/10

Van: Parçalı ve çok bulutlu  -7/4 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir