• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
İran ve Amerika, BAE`nde Karşı Karşıya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İran Merkez Bankası Döviz Yetkilileri bir yandan bölge ülkelerine, özellikle de Birleşik Arap Emirlikleri’ne para ve döviz konularında müzakerede bulunmak üzere seyahat ederken, Amerika Hazine Bakanı Yardımcısı da özel bir ekip eşliğinde Birleşik Arap Emirlikleri’nde İran aleyhine sinsice hareketleri başlattı.
 
Alınan haberlere bakılırsa, Amerika Hazine Bakanı Yardımcısı David Kohen özel bir ekip eşliğinde İran aleyhine özellikle de para ve döviz alanlarında sinsice faaliyette bulunmak üzere, ve de bu arada başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere İran Körfezi Ülkeleri’ne seyahat ederek, Arap ülkeleri iktisadi makamlarını kendi yanına çekmek üzere görevlendirilmiş bulunuyor.
 
David Kohen, Amerika Hazine Bakanlığı Yüksek Makamı’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne yollanmasındaki hedefin, Obama Hükümeti’nin İran’a tepkisi ve de İran’ı ‘uluslararası para aklamada aktif ülkeler listesi’ne ekleme kararı konularında istişarede bulunmak olduğunu belirtti.
 
İran ise, bölgede müzakerelerde bulunmak üzere yeni hareketler başlatmış; bu doğrultuda Merkez Bankası, özel ekipleri bölgeye ve de özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’ne yollamıştır.
 
İran Merkez Bankası Genel Başkanı Mahmut Bahmani, bugün düzenlenen İran İslami Şura Meclisi kapalı oturumunda, Amerika Hazine Bakanı Yardımcısı’nın bölgeye seyahatine ve de yine bu bakan yardımcısının Birleşik Arap Emirlikleri Mali Yetkilileri ile toplantılarına değinirken, İran Merkez Bankası’ndan iki heyetin bölge ülkelerine, bankalararası ilişkilerin durumu ve de döviz kuru konularında müzakerede bulunmak üzere yollandığını bildirdi.
 
MEHRHABER

Bu haberler de ilginizi çekebilir