• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
HÜDA PAR heyeti Silvan`da incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanlığından bir heyet, uzun bir süre ağır çatışmaların yaşandığı Diyarbakır Silvan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Heyetin, yaptığı incelemeler sonrası Silvan`da yaşanan olaylar ile ilgili olarak kapsamlı bir rapor hazırlayacağı belirtildi.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ayetullah Turgut başkanlığındaki heyet, ilçede olayların yoğun olarak yaşandığı mahalleler olan Tekel, Mescit ve Konak mahallelerini gezdi.

Kaymakam Murat Kütük`ü makamında ziyaret eden heyet ayrıca Altı sefer sokağa çıkma yasağının uygulandığı üç mahallenin sakinleri ile bu mahallelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, muhtarlar, STK temsilcileri görüştü.

Görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkan yardımcısı Ayetullah, HÜDA PAR Genel Merkezi Gençlik Kolları ile AR-GE Başkanlığının ortak bir çalışması sonucu oluşturulan bir heyetin Silvan ile ilgili çalışma başlattığını ve bu gelişmeleri hazırlayacakları bir rapor ile kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.

Halkta çukur siyasetine karşı çok büyük bir tepki var”

Turgut, “İlçede birçok kurum, STK, siyasi parti yöneticisi ve halkın her kesimi ile bire bir görüşme gerçekleştirdik. Olayların cereyan ettiği Tekel, Mescid, Konak mahallelerinde saha çalışmasında bulunarak, incelemelerde bulunduk. Halkın beklenti ve mağduriyetini ilk ağızdan dinleme fırsatı bulduk. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Halkta çukur siyasetine karşı çok büyük bir tepki var. Önümüzdeki günlerde elde ettiğimiz bilgi ve verilerle hazırlayacağımız Silvan Raporu`nu kamuoyu ile paylaşacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir