• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
"Dört gün boyunca bir kez pansuman edildim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 6-7 Ekim saldırılarında kolundan yaralanan ve ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Seyithan Çiftçi, hastanede kaldığı dört gün boyunca sakallı olduğu için sağlık çalışanlarının kendisiyle ilgilenmediğini belirtti.

PKK`li oldukları ileri sürülen kimi sağlık personelinin hastalara inanç ve düşüncelerine göre tavır takındıkları ve tedavilerinde ihmal gösterdikleri iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Doktorların takınmış oldukları ideolojik tutumla ilgili her gün yeni bir iddia gündeme geliyor.

2014 yılında yaşanan 6-7 Ekim saldırılarında PKK`liler tarafından yaralanan Seyithan Çiftçi, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde, sakallı olduğu için doktorların kendisine farklı davrandığını, hastanede kaldığı dört gün boyunca yarasının sadece bir kez pansuman edildiğini, bunun üzerine özel bir hastaneye gittikten sonra açık yarasının orada dikildiğini söyledi.

Öncelikle nasıl ve nerede yaralandığını anlatan Çiftçi, “6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtıktan sonra derneğe doğru giderken sakallı olduğumuz için bize IŞİD`çiler diye bağırmaya başladılar. Daha sonra üzerime doğru gelip beni kolumdan yaraladılar. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinin acil bölümüne kaldırıldım.” dedi

Yaralı olarak götürüldüğü DÜ Tıp Fakültesi`nde yaşadıklarını dile getiren Çiftçi, şöyle konuştu: “Fakültede 3 saat boyunca kimse ilgilenmedi. Sakalım var diye ayrı bir muameleye tabi tutuldum.  Sadece elimdeki yaranın pansumanını tek bir sefer değiştirdiler. Dört gün boyunca beni hastanede oyaladılar.  Yanımdaki hastalar ameliyat oldu fakat beni bir türlü ameliyata almadılar. Bana ameliyat olmam gerektiğini söylemişlerdi ama olamadım. Daha sonra oradan ayrılıp başka bir hastaneye gittik. Orada koluma dikiş atıldı ve ardından taburcu edildim.”

Seyithan Çiftçi`nin babası İsmail Çiftçi ise hastane personelinin kasıtlı olarak oğlu ile ilgilenmediğini iddia ederek, şunları ifade etti: “ 6-7 Ekim olaylarında oğlum yaralandığında acil bir şekilde fakülteye götürdüler. Bize haber geldiği gibi hemen hastaneye gittik. Doktorlar çocuğumu yatırdılar. Dört gün boyunca hastanenin Plastik Cerrahi bölümünde bekledik. Bir doktor dahi oğluma müdahale etmedi. Neden bunu yaptıklarını bilmiyorduk. Aynı odada başka bir hasta vardı, O`nun için sürekli doktorlar gidip geliyordu, ne olduğunu anlayamadık. Oğlumun taburcu edilmesi için doktorla konuşmaya gittim ama izin vermediler. O zaman anladım ki bu işin içinde bir iş var. Daha sonra oğlumu, bütün sorumluluğu üzerime alarak hastaneden alıp özel bir hastaneye götürdüm.”

Oğlunu özel hastaneye götürdüğünde hemen müdahale edildiğini ifade eden Çiftçi, burada doktorlar tarafından oğlunun yarasına dikiş atılarak taburcu edildiğini sözlerine ekledi. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir