• DOLAR 32.469
  • EURO 34.739
  • ALTIN 2436.957
  • ...
Hizbullah Rehberi Velioğlu Herne`de anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Beykoz`da polis baskını sonucu şehid edilen Hizbullah Cemaati kurucu lideri merhum Hüseyin Velioğlu, Almanya`nın Herne şehrinde düzenlenen programda dua ve minnetle yâd edildi.

Herne İqra ve Essen Selam-Der`in birlikte  düzenlediği program Kur`an tilaveti ile başladı. Program İQRA Vakıf müdavimlerinden Selhattin Balat`ın Merhum Velioğlu için okuduğu şiirle devam etti.

Günün alam ve önemine binaen konuşmasını yapması için mikrofona davet edilen İQRA Vakıf hocası Said Hoca, İslami mücadeleyi hayatının merkezine alan Merhum Velioğlu`nun İslam ümmetine bıraktığı mirasın üzerinde durdu.

“Önemli olan hayatımızı kitaplaştırmaktır”

“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler fakat siz idrak edemezsiniz.” ayetini hatırlatan Said Hoca, şöyle konuştu: “Şehid Rehber kendisinden geriye ne mal ne de mülk bıraktı. Miras olarak sadece davasını yani Cemaati bıraktı. Kendisine, ‘Ağabey bir kitap yazsaydın da senden sonra ondan istifade etseydik` diyen dava arkadaşlarına; “İstifade edeceğimiz yeteri kadar kitap var ancak bizler hayatlarımızı kitaplaştırmalıyız insanlar bizlere baktığında kendilerine kitaptan alacağı dersten fazlasını bulmalı ve almalı` diyordu.”

Sait hoca konuşmasının devamında  Merhum Velioğlu`nun hayatının son 22 yılının tamamını İslami davaya adadığını, köy köy, kasaba kasaba yalın ayak dolaşarak davayı ulaştırmaya çalıştığını söyleyerek ‘‘Şehit Rehber; ‘Bedel ödenmeden, çalışıp çabalamadan, sadece oturup istemekle bir şey elde edilemez; başarılı olmak istiyorsak düşmandan da fazla çalışmalıyız. Davayı en ücra köylere kadar ulaştırmalıyız.` derdi.” diye konuştu

Said hocanın konuşmasının ardından Susa İlahi Grubu, merhum Velioğlu anısına bestelenen ezgiler ve şiirler seslendirdi. Program yapılan kapanış duasıyla son buldu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir